שוב מתקפלים

הקבינט החליט על החזרת הסיוע ההומניטארי לעזה

חמאס עדיין מחזיק 58 חטופים, אבל הקבינט החליט הערב על החזרת משאיות הסיוע לעזה וחלוקתן בכל חלקי הרצועה וזאת תוך כדי המבצע הצבאי של צה"ל

הקבינט החליט על החזרת הסיוע ההומניטארי לעזה
צילום: (צילום: עבאד אל ראחים חאטיב/פלאש90)

הממשלה שוב מתקפלת. שלושה חודשים אחרי הפסקה מוחלטת של הכנסת הסיוע לעזה, הקבינט המדיני ביטחוני החליט הערב על החזרת משאיות הסיוע לרצועה., וזאת למרות שחמאס לא שחרר עדיין את החטופים.

הסיוע יחולק בכל חלקי הרצועה, גם מצפון לעיר עזה באזור ציר נצרים וגם באזור רפיח מדרום לציר מורג. לישראל אין בשלב זה דרך להבטיח שהמשאיות לא ישדדו על ידי חמאס שיסחור בהן ויכניס מיליוני שקלים לכיסו.

מלשכת ראש הממשלה נמסר על ההחלטה: "בהמלצת צה"ל, ומתוך הצורך המבצעי לאפשר את הרחבת הלחימה העצימה להכרעת החמאס, ישראל תכניס כמות בסיסית של מזון לאוכלוסייה על-מנת לוודא שלא יתפתח משבר של רעב ברצועת עזה.

משבר כזה יסכן את המשך פעולת "מרכבות גדעון" להכרעת החמאס. ישראל תפעל לשלול את היכולות של חמאס להשתלט על חלוקת הסיוע ההומניטרי כדי להבטיח שהסיוע לא יגיע למחבלי החמאס".

חדשות סרוגים

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר דרש לערוך על הנושא הצבעה, אבל ראש הממשלה נתניהו דחה אותו וההחלטה התקבלה ללא הצבעה.

לאחר הדיון מסר בן גביר: "כל סיוע הומניטרי שיכנס לרצועה בוודאי לכל חלקיה יתדלק את החמאס ויעניק לו חמצן, בזמן שחטופינו נמקים במנהרות. ראש הממשלה עושה טעות קשה במהלך הזה ושאין לו בכלל רוב. את חמאס חייבים רק לכתוש, ולא להעניק לו במקביל חמצן למחייתו".

אליהו לוקסנברג

עם זאת, כמו בשבוע שעבר, גם הפעם בן גביר לא הציב אולטימטום לראש הממשלה, ולא איים בפרישה, כפי שעשה בהסכם החטופים בחודש ינואר.

תגובות

10
9
עוד כמה מנדטים שיעבורו מהליכוד לפייגלין
19.05.25

מברברים ימין ועושים שמאל, רק תעשו מה שטראמפ ביקש, התנתקות מתקנת, בג"ץ קבע שזה חוקי, אין לכם שום תירוץ! אפשר להעביר את כולם לדרום הרצועה תוך יומיים, ומשם החוצה החוצה, מי שנשאר מת.

8
שלומי דהן
19.05.25

סמוטריץ בראיון לפני פחות מחודש: ''על גופתי המתה אם ייכנס גרגיר אחד של סיוע הומניטרי שיגיע לחמאס אני עוזב את הממשלה והקבינט, לא אשב דקה''

7
יעקב מלכה
18.05.25

אל תהיו חכמים במקלדת.תאמינו לי אפשר להריח את הלחץ גל טראמפ עד לפה.כל השבוע הוא אומר יש רעב בעזה ואני הולך לטפל בזה.