גורמי מודיעין באוקראינה מדווחים כי חשפו תוכנית רוסית, לתקוף הלילה על ידי טיל בין יבשתי בעל יכולת לשאת ראשי קרב גרעיניים. בניסיון להרתיע את המערב מלהטיל סנקציות נוספות.

על פי הדיווחים באוקראינה ומדינות נוספות באירופה, המודיעין האוקראיני יירט תשדורות רוסיות, שחשפו כי רוסיה מתכננת לתקוף הלילה באוקראינה בעזרת טילי "RS-24 YARS". טילים בין יבשתיים עוצמתיים עם טווח של עד 11,000 קילומטרים.

הטיל האימתני מסוגל לשאת פצצות גרעיניות, ואפילו יכול לשאת מספר ראשי קרב גרעיניים שיכולים להיפלט מהטיל ולפגוע בשורה של מטרות שונות.

מקורות אירופאיים מסרו לגופי תקשורת כי התוכנית ככל הנראה מגיעה על רקע "חשיפת הבלוף" של פוטין בטורקיה, כאשר סירב להגיע למגעים ישירים מול זלנסקי. מהלך שהביא להטלת סנקציות נוספות מצד אירופה.

הרוסים, לפי החשיפה האוקראינית, מעוניינים להרתיע את נשיא ארצות הברית טראמפ. שעל פי ההערכה הרוסית חושש להפעיל לחץ כלכלי על רוסיה, במיוחד לאור איום הארסנל הגרעיני של המדינה.