דובר ש"ס תוקף: "לא נוכל לשתוק מול הרדיפה השיטתית של לומדי התורה"
דובר ש"ס אשר מדינה התייחס בהרחבה למשבר חוק הגיוס והבהיר: "יש גבול, לא נוכל לשתוק. אם הממשלה אינה מסוגלת להניח הצעת חוק סבירה להסדרת מעמדם של בני הישיבות, אין כל סיבה שנתייצב להצבעה על חוקים אחרים"

דובר ש"ס אשר מדינה התייחס היום (שישי) במאמר נרחב שכתב בביטאון ש"ס- 'הדרך', למשבר חוק הגיוס ולמתיחות המתגברת מול הקואליציה. בנוסף, דובר ש"ס הסביר מה עמד מאחורי הצעד הדרמטי של המפלגות החרדיות להפסיק להצביע על הצעות חוק פרטיות של הקואליציה.
"זה לא איום סרק, הפעם זה רציני"
מדינה הסביר מדוע החרדים פתחו בחרם הצבעות נגד הקואליציה: "לא ניתן להמשיך בהתנהלות הקואליציונית כרגיל, בזמן שחברי הקואליציה לא ממלאים את הסעיף הבסיסי שנחתם בהסכמים הקואליציוניים. אם הממשלה הנוכחית אינה מסוגלת להניח הצעת חוק סבירה להסדרת מעמדם של בני הישיבות, אין כל סיבה שנתייצב להצבעה על חוקים אחרים, טובים וחשובים ככל שיהיה".

נתניהו ודרעי (צילום: שרון רביבו)
"העובדה שיו"ר הקואליציה, ח"כ אופיר כץ, נאלץ למשוך את כל החוקים בשבוע שעבר, גרמה לטלטלה במסדרונות הכנסת. לפתע בליכוד החלו להריח את ריח ההתפוררות – תסריט מוכר מדי מממשלות עבר. המסר נקלט היטב: המשבר הזה אינו איום סרק. הפעם – זה רציני.".
דובר ש"ס הוסיף ואמר: "נתניהו, הנוהג לדחות הכרעות עד לרגע האחרון ממש, הבין סוף סוף שמריחת הזמן פועלת נגדו. הוא מיהר לכנס בלשכתו פגישה מצומצמת, רבת משמעות, בין יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ יולי אדלשטיין – שמחזיק את המפתח לקידום החוק – לבין יו"ר תנועת ש"ס, אריה דרעי, המוביל את המאבק למען עולם התורה".
על הפגישה עם אדלשטין: "תחושת אופטימיות זהירה"
דובר ש"ס שנחשב למקורב ליו"ר התנועה אריה דרעי המשיך והסביר על מטרת הפגישה עם יו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטין: "המטרה הייתה אחת: לשים את הדברים על השולחן, להביט לאדלשטיין בעיניים ולהבין: הלנו אתה או לצרינו. האם כנים כוונותיו לקדם את הסדרת מעמד בני הישיבות, גם אם בנוסח מעודכן או מתוקן – או שמא הוא רואה בסוגיה הזו את המנוף להפלת הממשלה. כי בשלב הזה, כבר אין מקום לשחק משחקים".

אדלשטיין ונתניהו (צילום: אורן בן חקון, פלאש 90)
"על פרטי הפגישה עצמה מוטב שלא להרחיב, בשל רגישות הדברים, אך ניתן לומר בזהירות, שנרשמה בה תחושת אופטימיות זהירה – כזו שאולי נותנת שמץ של תקווה. אמנם אדלשטיין עדיין מתעקש להערים שורה של תנאים והסתייגויות, אך הוא התאמץ להבהיר, כי הוא נחוש לקדם את הסוגיה הזו. איש עדיין לא יכול להבטיח את הצלחת המהלך.
דובר ש"ס סיכם וציין: "עם כל הכבוד לרצון לשמר את יציבותה של הממשלה הנוכחית, ועם כל האחריות הנדרשת בעיצומה של תקופה ביטחונית סבוכה ומורכבת — יש גבול. לא נוכל לשתוק עוד מול הרדיפה השיטתית של לומדי התורה בארץ הקודש. הקו האדום כבר נחרץ".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו