ל"ג בעומר תשפ"ה בסרוגים. אחרי שבשנה שעברה התקיימה במירון הילולה מצומצמת בגלל המלחמה, השנה חזרה החגיגה ובגדול.

עשרות אלפי בני אדם ואולי אפילו מאות אלפים צפויים להגיע למירון עד מחר בצהריים, להילולת רבי שמעון בר יוחאי. כבכל שנה, את החגיגות התחיל האדמו"ר מבאיאן שמדליק ראשון את המדורה ונותן את האות לפתיחת החגיגות בציון.

עד השעה 22:00 הגיעו למירון כ-50,000 איש, בכ-1,200 אוטובוסים מכל רחבי הארץ וברכבת לכרמיאל משם מתקיים מערך "שאטלים" לשטח ההר, כשרק בעלי כרטיסי כניסה יכולים להיכנס לפי השעה שנקובה להם בכרטיס. ההגבלה היא לשהייה של 5 שעות בשטח ההר, במטרה לפזר את כמות החוגגים ולמנוע דוחק.

האדמו"ר מבאיאן מדליק את המדורה (דוד כהן/פלאש90)
החגיגות במירון (דוד כהן פלאש90)

גם ברחבת הכותל המערבי מתקיימת הדלקה לכבוד רבי שמעון בר יוחאי ולאחריה ריקודים. כפי שניתן לראות רחבת הכותל די ריקה ואין את הצפיפות שמלווה את החגיגות במירון.

ההדלקה בכותל המערבי (יונתן זינדל/פלאש90)

ובשאר הארץ, מזג האוויר יחסית נוח, והילדים מדליקים את המדורות יחד עם ההורים במקומות המותרים. כך זה נראה במבוא חורון

בכל הארץ מדורות. כך נראית המדורה במבוא חורון (יונתן שאול/פלאש90)

בהמשך הערב צפויה במירון ההדלקה המרכזית של הציונות הדתית, החל מהשעה 02:00.