סוף לסקנדל: יוסי כמיסה האשים את ליברמן ברצח והורשע בלשון הרע
יוסי כמיסה הורשע בלשון הרע לאחר שטען שליברמן שידל אותו לרצח ניצב במשטרה. בית המשפט קבע שהטענות שקריות וחמורות, ופגעו בשמו של ליברמן.

בית משפט השלום בפתח תקווה קבע היום כי יוסי כמיסה, לשעבר פעיל במפלגת ישראל ביתנו, ביצע עבירות של לשון הרע נגד יו"ר המפלגה ושר האוצר לשעבר, ח"כ אביגדור ליברמן. השופט, סגן הנשיא ארז נוריאלי, פסק כי הפרסומים של כמיסה, שכללו טענות חמורות על שידול לרצח וקשרי שחיתות, חצו את גבולות חופש הביטוי והיוו לשון הרע פלילית.
הפרשה הסעירה את הזירה הפוליטית לקראת הבחירות לכנסת בשנת 2022, כאשר כמיסה פרסם ברשתות החברתיות האשמות לפיהן ליברמן הציע לו סכום של 100,000 דולר כדי לרצוח ניצב במשטרה. הפרסומים זכו לאלפי תגובות ושיתופים, וכללו גם ראיון מתוקשר עם אילה חסון בערוץ 13, שבו חזר כמיסה על גרסתו והצהיר שהוא מוכן לעבור בדיקת פוליגרף כדי להוכיח את דבריו.
ליברמן הכחיש מכל וכל את ההאשמות והגיש נגד כמיסה קובלנה פלילית בגין לשון הרע. במהלך המשפט טען כי מדובר בעלילת דם חמורה שנועדה לפגוע בו ובמפלגתו בתקופת בחירות, תוך ניסיון מודע לשבש את דעת הקהל.
פסק הדין ציין כי עדותו של ליברמן הייתה עקבית ומהימנה, בעוד שגרסתו של כמיסה נמצאה כלא אמינה, מלאה סתירות וללא ראיות תומכות. בית המשפט קבע כי כמיסה חזר על ההאשמות במספר פלטפורמות, מבלי לבדוק את העובדות או לבקש תגובה מהקובל – דבר המחזק את יסודות העבירה.
בין היתר טען כמיסה כי הותקף באלימות בתחנת דלק בלטרון בידי אנשיו של ליברמן, וכי נגזלו ממנו קלטות עם ראיות לכאורה – אך לא הציג לכך כל הוכחה. כמיסה הורשע בלשון הרע, וההליך ממשיך כעת לשלב גזירת העונש.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו