חדשות

"מי שבא במגע – לפנות דחוף למיון"

בעקבות הודעה שהתקבלה על תן נגוע בכלבת בכרם בן זמרה שבגליל העליון, במשרד הבריאות קוראים לכל מי שבא איתו במגע לגשת דחוף למיון

"מי שבא במגע – לפנות דחוף למיון"
צילום: מיון. ארכיון (צילום: דוד כהן / פלאש90)

משרד הבריאות הודיע כי היום (ד', 14.05.25) התקבלה הודעה על תן נגוע בכלבת בכרם בן זמרה שבגליל העליון. על פי הודעת המשרד, אדם אחד שנחשף לתן הופנה לקבלת טיפול מונע נגד כלבת.

במשרד מבקשים מכל מי שהיה במגע או שבעלי החיים שברשותו באו במגע באזור האירוע עם בעל החיים הנגוע או בעל חיים משוטט, בין התאריכים 29.04.2025 ועד 13.05.2025 כולל, לפנות בדחיפות ללשכת הבריאות צפת, טלפון 04-6994257, 04-6994200, או ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו על מנת לשקול מתן טיפול מונע. לאחר שעות העבודה ובמהלך סוף השבוע יש לפנות לחדר מיון בבית חולים.

חדשות סרוגים

משרד הבריאות מבקש מהורים לילדים – לברר עם ילדיהם, אם היו במגע עם בעלי חיים חשודים ולפנות ללשכת הבריאות בדחיפות. בעלי חיות מחמד – ליצור קשר עם הווטרינר הרשותי, לצורך וידוא מצב חיסונם.

ממשרד הבריאות נמסר: "משרד הבריאות מזכיר שוב למי שננשך או נשרט על ידי בעל חיים, לשטוף באופן מיידי את האזור במים זורמים וסבון, לחטא בחומרי חיטוי ולגשת ללשכת הבריאות לבדוק האם יש צורך בקבלת טיפול מונע נגד כלבת".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות