שופט בית המשפט העליון, נעם סולברג, דחה באופן חריג את עמדת היועצת המשפטית לממשלה והורה היום (שלישי) ליועמ״שית, עו”ד גלי בהרב-מיארה, להגיש לבית המשפט תצהיר בו תתייחס לטענות הקשות שהועלו נגדה – ולפרט את מהות הקשרים האישיים בינה לבין ראש השב”כ המכהן רונן בר וראש השב”כ לשעבר נדב ארגמן.
ההחלטה ניתנה במסגרת עתירה שהגיש ארגון “לביא – זכויות אזרח, מנהל תקין ועידוד ההתיישבות”, באמצעות עו”ד יצחק בם.
היועצת המשפטית טענה כי אין כל צורך לשנות את הסדר ניגוד העניינים שעליו חתמה, וכי אין מקום להידרש למהות הקשר, ובנוסף נמנעה מהגשת תצהיר כמקובל. עמדתה נדחתה באופן גורף – והשופט קובע כעת כי עליה להצהיר, לפרט, ולהתייחס לטענות שהועלו נגדה.
כזכור, בעתירה נטען כי בהרב-מיארה מנועה מלעסוק בעניינם של השניים עקב היכרות עמוקה שלה עם בעלה, איש שב”כ לשעבר. לפי פרסומים, בר וארגמן ליוו את המשפחה לאורך השנים בביקורים ומפגשים אישיים – קשרים שמעולם לא הוכחשו, ובתגובה לפניית העיתונות הסתפקה היועצת באמירה: “לא נתייחס”.
למרות קשרים אלה, בהרב-מיארה ממשיכה לעסוק אישית בעתירתו של ארגמן ואף מובילה מהלך משפטי במטרה למנוע את הדחתו של רונן בר מתפקיד ראש השב”כ – וזאת בניגוד לעמדת הממשלה. לטענת העותרים, הדבר מהווה הפרה ברורה של תקנון שירות המדינה, כללי האתיקה החלים על עובדי ציבור, והסדר ניגוד העניינים שעליו חתמה היועצת בעצמה – המורה לה להימנע מלעסוק בענייניהם של מקורבים אישית.
מה דעתך בנושא?
59 תגובות
7 דיונים
ז' בע'
הפתגם הרומני אומר: גם עם הז' בתחת, גם עם הנשמה בג"ע
17:02 15.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלק ימין על מלא
בעלה חלה מאוד בתקופת שירותו בשבכ בר וארגמן כראוי לראשי שבכ או סתם כמנכלים של חברה סייעו למשפחה ברגעים הקשים.וכול גיבורי המקלדת התרצו להתחלף איתה?
02:06 15.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טרובדור
הבבוניסטים נאחזים בכל סדק כדי לברוח מאחריות לאלפי הרוגים ופצועים בהנהגת הלוזר כשלוניהו
21:50 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
בשונה מהימין הם 'ומרים אחד על התחת של השני גם שסרח
20:26 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלומה
היא מתחמקת אבל לא יעזור לה.הניגוד עיניינים שלה מגיע לשמיים סוף סוף נפלה בפח.שלאחריו היא תעוף הבייתה
19:18 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חרדה למדינה
שוב הכהניסטים מטפסים על סולם גבוה, ממנו יפלו בפסיקת בג"ץ, לאחר הגשת תצהיר היועמ"שית.
18:03 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני חיים
גלי את ראוייה ! בעצם בכלל לא ראוייה
16:14 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני חיים
גלי האישה היפה ביותר בישראל היא צעירה בת 67 ,לא מקומטת ולכן מחזיקה בתואר יועצת
16:11 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוני חיים
מי המכשפה היפה לכאורה שבתמונה ? אציין שמדובר באישה שנולדה בעזה בשנת 1959.
16:08 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סגול מזעזע על מלא מלא
חאלס מספיק חרטוטים. הבעיה היתה קיימת ותשאר כל עוד המן ייהו ראש הדיפ שיט עומד ברטש מכשל סיקריקים
15:44 14.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר