מבזקים
סרוגים

נתניהו הודה לנשיא טראמפ על שחרורו של עידן אלכסנדר

ראש הממשלה שוחח עם נשיא ארה״ב והודה לו על הסיוע בשחרורו של עידן אלכסנדר. נתניהו הודיע כי משלחת משא ומתן תצא לדוחא כבר מחר והבהיר כי המגעים ייתקימו תחת אש

י"ד אייר התשפ"ה
נתניהו הודה לנשיא טראמפ על שחרורו של עידן אלכסנדר

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח לפני זמן קצר (שני) עם נשיא ארה״ב והודה לו על הסיוע בשחרורו של החייל עידן אלכסנדר. במהלך השיחה ביניהם, הנשיא האמריקני מצדו חזר על מחויבותו לישראל ועל רצונו להמשיך בשיתוף-פעולה הדוק עם ראש הממשלה.

במקביל, ראש הממשלה שוחח בפגישתו עם השליח ויטקוף והשגריר האקבי על המאמץ האחרון לממש את המתווה לשחרור החטופים שהציג ויטקוף, לפני הרחבת הלחימה.

לצורך כך הנחה ראש הממשלה להוציא מחר משלחת משא-ומתן לדוחה. נתניהו הבהיר למקביליו האמריקנים כי. המשא-ומתן יתקיים רק תחת אש.

לפני זמן קצר עומר דוסטרי דוברו של נתניהו הכחיש את הדיווחים בדבר פתיחת המעברים להכנסת סיוע וזאת בתמורה לשחרורו של אלכסנדר. בציוץ ברשת x כתב: "בניגוד לדיווחים השקריים, אין שום הסכמה על פתיחת מעברים להכנסת אספקה לוגיסטית לעזה בתמורה לשחרור עידן אלכסנדר".

בנימין נתניהו דוחא דונלד טראמפ משא ומתן סיוע הומניטרי עומר דוסטרי עידן אלכסנדר