בישראל וארה"ב ממשיכים להיערך לשחרורו של החייל החטוף עידן אלכנסדר, שצפוי להתרחש החל משעות הצהריים. לקראת השחרור סטיב וויטקוף, שליחו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ למזרח התיכון, צפוי לנחות בישראל בשעה 11:00.
בתוך כך, באתר Ynet דווח כי האמריקנים בוחנים אפשרות שוויטקוף ייקח את אלכנסדר ובני משפחתו במטוס לקטאר, שם ייפגשו עם הנשיא טראמפ שיגיע מחר למזרח התיכון. לפי הדיווח, הטיסה והפגישה עם טראמפ יהיו כפופים למצבו הבריאותי של אלכסנדר אחרי שחרורו.

במקביל, בחמאס אישרו כי אלכנסדר ישוחרר היום, כשהשחרור יתבצע בדומה לפעימות השחרור הקודמות בעסקת החטופים. עם זאת, מסירתו של אלכסנדר לידי הצלב האדום צפויה להתבצע בלי טקסים פומביים, כפי שארגון הטרור קיים בעת שחרור החטופים בעבר.
בשעה זו בני משפחתו של אלכסנדר עושים את דרכם מארה"ב במטוס יחד עם שליחו של טראמפ לנושא החטופים, אדם בוהלר, שצייץ הבוקר כי "ביום האם, יש לי הכבוד לטוס עם יעל, אמו של עידן אלכסנדר, לאיחוד בנה מחמאס. תודה לך הנשיא טראמפ על מחויבותך להחזיר את כל האמריקאים הביתה".

בלשכת ראש הממשלה חזרו הבוקר על הודעתם מאתמול לפיה השחרור נעשה כמחווה לאמריקנים, ללא תמורה מצד ישראל. "השחרור הצפוי של חייל צה״ל עידן אלכסנדר ללא תמורה יתאפשר בשל המדיניות התקיפה שהובלנו בגיבוי הנשיא טראמפ, ובזכות הלחץ הצבאי של חיילי צה״ל ברצועת עזה. ישראל לא התחייבה להפסקת אש כלשהי או לשחרור מחבלים, אלא רק למסדרון בטוח שיאפשר את שחרורו של עידן", נאמר בהודעת לשכת ראש הממשלה. "אנחנו בימים קריטיים שבהם מונחת בפני החמאס עסקה שתאפשר את שחרור חטופינו. המשא-ומתן יימשך תחת אש ותוך כדי הכנות להעצמת הלחימה".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
יונדב
יום עצוב לציונות הדתית, למתיישבים ובכלל לציבור הסרוג.
11:24 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנאל
"מעל הראש של נתניהו": בעולם נדהמו מהמגעים הישירים בין ארהב חמאס. בגלל חוסר היכולת של נתניהו להגיע לשחרור החטופים שהם היעד המרכזי של המלחמה
11:23 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קוסם
באסון הכרמל נהרגו 44 צוערים (כישלון) אבל לא קצינים בכירים (הצלחה), באסון מירון נהרגו 45 חרדים (כישלון) אבל שום רב ראשי (הצלחה), בטבח נתניהו נרצחו 1200 תושבי העוטף (כישלון ברמות),...
באסון הכרמל נהרגו 44 צוערים (כישלון) אבל לא קצינים בכירים (הצלחה), באסון מירון נהרגו 45 חרדים (כישלון) אבל שום רב ראשי (הצלחה), בטבח נתניהו נרצחו 1200 תושבי העוטף (כישלון ברמות), אבל אף אחד מההתנחלויות (הצלחה מסחררת).
המשך 11:20 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתן
הקואליציה בישראל מורכבת מחדלי אישים שבראשם אדם שתאוות הבצע שלו ושל משפחתו מחרבת משסעת והורסת את מדינת ישראל והעם היהודי.
11:07 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בגלל הבוגד השקרן
טראמפ מגיע לבקר את כל השכונה, אבל נמנע מלהגיע אל ישראל
10:15 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עבדאללה
חמאס מונדיביר אבייה, חמאס אין איראב ,חמאס חווויף ובגלל זה הם משחררים את עידן אלכסנדר
10:12 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר