בעקבות ההודעה על שחרורו הצפוי של החייל החטוף עידן אלכסנדר, בני משפחותיהם של החטופים שנותרו בשבי החמאס הגיבו הבוקר (שני) לעסקה של ארה"ב עם חמאס. בדבריהם הביעו ביקורת על שחרורו של אלכסנדר בשל אזרחותו האמריקנית, וקראו לממשלה לפעול להשבת 58 החטופים הנותרים לישראל.
בני משפחתו של אלון אהל אמרו כי "כל החרדות שלנו מכות לנו בנפש, בייחוד הבוקר כשאלון ויתר הפצועים נותרו מאחור במנהרות ללא טיפול רפואי, ללא סיוע וביקור של הצלב האדום. אלון איבד את מאור עיניו, סובל מפציעה קשה מסכנת חיים. אנחנו חיים בחרדה גדולה ואין מועד לסיום הסיוט שלנו".
"בלב שבור אנחנו מברכים את משפחת אלכסנדר על שובו הצפוי של עידן" הוסיפו. עוד אמרו כי הם "דורשים מממשלת ישראל להשיב את אלון בנינו הפצוע ואת כל החטופים בעלי האזרחות הישראלית הביתה".
ויקי כהן, אמו של החייל החטוף נמרוד כהן, כתבה ברשתות החברתיות כי "לנמרוד שלי אין אזרחות זרה. נמרוד שלי הוא ישראלי ב 100%. גם לנמרוד מגיע לחזור הביתה". בפוסט ויקי הציגה תמונת ילדות של בנה, מחזיק בדגל ישראל.
עינב צנגאוקר: "לא אנוח עד שאחבק אותך בזרועותיי"
גם עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, הגיבה לשחרורו הצפוי של אלכסנדר שהוחזק בשבי יחד עם בנה. "מהרגע ששמעתי שאתה צפוי להישאר לבד בימים הקרובים, הדמעות לא פוסקות לרגע" אמרה. "אני מנסה לדמיין איזו חברות נפש פיתחת עם עידן, אני בטוחה שהייתם משענת נפשית ופיזית אחד לשני. סבלתם תקופה ארוכה יחד בשבי בתנאים קשים ביותר ושרדתם יחד. אני מכירה אותך, אתה בטח מנסה להראות לעידן שאתה חזק ולא נישבר, אבל בטח כמוני בכית אל תוך הכר או במקרה שלך על רצפת המנהרה".
"מתן אהוב ליבי, כפי שנשאתי אותך ברחמי והענקתי לך חיים, אתה הענקת לי את הזכות להיקרא אמא לראשונה. ילדתי אותך, הנקתי אותך חלב אם וערכים. ואתה גדלת על הערכים בכמיהה" הוסיפה. "אני נשבעת לך מתן, אני עושה הכל בשביל להוציא אותך משם. הלוואי ואתה שומע אותי, מרגיש את הכוחות שאני ועם שלם שולחים לך. אף אמא לא יכולה לשאת זאת. אני מבטיחה לך שלעולם לא אפסיק, לא אנוח עד שאחבק אותך בזרועותיי".
מה דעתך בנושא?
12 תגובות
2 דיונים
אנדר וויגין
ויפעלו ביחד למען שחרור החטופים כבר! הגיע הזמן באמת כבר!!!!!!! שיעשו את זה כבר!
21:23 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורחת
לא הבנתי מה הם רוצים. שישאר בשבי עם אחרים? שוויון לפי שמאל שכולם יסבלו באותה מידה? צריך לברך על כל אחד שמשתחרר
18:39 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהושע בן נון
ימח שם צורר היהודים היהודי לימדנו שיעור אזרחות: זו הישראלית שווה לפח לאיזה עוד תהומות רפש יוליכנו?
14:05 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן
מצחיק לשמוע את עינב צנגאוקר שכול היום מקללת מאיימת ועושה ההפך מאהבת לרעך כמוך מדברת על ערכים.
13:10 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריק
שחרור של עידן אלכסנדר זו התקווה היחידה לשחרורו של מתן צנגאוקר....
10:12 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעל
נתניהו מוביל את ישראל לתהום. זו כבר אינה ישראל היהודית, הציונית, מקדשת החיים. צריך לעשות עיסקה כוללת - להחזיר את כולם, לשלם את המחיר הכבד, ולעצור את המלחמה. יש שם עשרות...
נתניהו מוביל את ישראל לתהום. זו כבר אינה ישראל היהודית, הציונית, מקדשת החיים. צריך לעשות עיסקה כוללת - להחזיר את כולם, לשלם את המחיר הכבד, ולעצור את המלחמה. יש שם עשרות אנשים חיים שכבר כמעט 600!! ימים עוברים גיהנום. יש לנו הזדמנות ואנחנו חייבים לנצל אותה. נתניהו חייב להבין שהחזרת החטופים חשובה משימור הקואליציה. הגיע הזמן להחזיר את המדינה למסלול שפוי, ערכי, של תקוה.
המשך 10:09 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ז' בע'
בתגובה ל: יעל
לכן אתם תומכים בכל דרישות חמאס
11:40 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איריס
בתגובה ל: יעל
לשלם מחיר כבד זה לתת להם עוד ועוד להרוג אותנו לפי שמך את יהודיה את צריכה להבין שכל עסקה גורמת להם להמשיך ולתקוף אותנו אנו רוצים את החטופים אבל לא רוצים שימשיכו לפגוע בנו ונכון זאת דילמה קשה אבל אין ברירה חייבים לחסל אותם
15:44 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורחת
בתגובה ל: יעל
בבחירות תנסו, אף אחד לא מונע ממכם, אם חטופים היו מעניינים את שמאל היו מברכים על כל אחד שמשתחרר במקום להתעצבן על זה
18:41 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנאל
השליח האמריקני וויטקוף למשפחות החטופים: "אנחנו רוצים להחזיר את החטופים, אבל ישראל מתעקשת לחדש את הלחימה ולהתקדם, למרות שאין לאן".
09:47 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
וויתקוף אומר את האמת
בתגובה ל: מתנאל
בניגוד לשקרן וממשלת האפסים
10:16 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
בתגובה ל: מתנאל
צריך לחסל אותם ואם לא הם יחסלו אותנו
15:45 12.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר