לשכת נתניהו מבהירה: שחרור אלכסנדר – ללא תמורה מצד ישראל
בלשכת ראש הממשלה מבהירים כי שחרורו של אלכסנדר יתבצע ללא שום תמורות מצד ישראל. ארה״ב הודיעה כי המהלך יוביל למשא ומתן על בסיס מתווה ויטקוף והוא יתקיים תוך מחויבות להשגת כלל יעדי המלחמה

לאחר הודעת חמאס על שחרורו של החטוף עידן אלכסנדר כחלק מהמאמצים להפסקת אש, בלשכת ראש הממשלה הודיעו כי ישראל מחויבת להשגת כלל מטרות המלחמה.
בהודעה מטעם לשכת נתניהו נמסר כי: ״ארצות-הברית הודיעה לישראל על כוונת החמאס לשחרר את החייל עידן אלכסנדר כמחווה לאמריקנים, וזאת ללא תמורה או תנאי.
לדבריהם: ״ארצות-הברית מסרה לישראל שמהלך זה צפוי להוביל למשא-ומתן לשחרור חטופים במתווה ויטקוף המקורי – שישראל כבר קיבלה. ישראל נערכת לאפשרות שמהלך זה יתממש. על-פי מדיניות ישראל, יתקיים המשא-ומתן תחת אש תוך מחויבות להשגת כל מטרות המלחמה״.
במקביל במשפחתו של אלכסנדר התייחסו לדיווחים על שחרורו הצפוי: המשפחה מאשרת כי עודכנה על הודעת החמאס וכי היא נמצאת בקשר רציף עם הממשל האמריקני בהקשר להיתכנות שחרורו הצפוי של עידן בימים הקרובים.
עוד נאמר כי: ״כאזרח וחייל ישראלי ואזרח אמריקאי, מדינת ישראל וארה"ב מחויבות לשלומו ובטחונו ולהשבתו הביתה בבטחה כמו גם מחויבותה של ישראל לוודא את השבתם של כל שאר 58 החטופים ללא דיחוי. אסור להשאיר אף חטוף או חטופה מאחור״.
כאמור אלכסנדר צפוי להשתחרר ב-24 שעות הקרובות כחלק ממחווה של חמאס לממשל טראמפ. במקביל נעשים מאמצים לשחרור 4 חללים בעלי אזרחות אמריקאית. כמו כן, סטיב וויטקוף שליחו של טראמפ למזרח התיכון צפוי להגיע מחר לישראל. גורמים ישראליים מסרו הערב כי: ״שחרור עידן אלכסנדר לא סותם את הגולל מעל האפשרות של עסקת חטופים חלקית. החשש הוא כי הלחץ שיופעל על ישראל להסכים לעסקה בתנאים גרועים״.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו