
על רקע המתחיות בנושא חוק הגיוס נרשם עימות נוסף בין המפלגות הדתיות לחרדיות, מחר (א') תתבצע בישיבת הממשלה הצבעה בנושא העברת בית כנסת "תפארת ישראל" שברובע היהודי לידיים חרדיות. מפלגת עצמה יהודית והציונות הדתית מתנגדות בתוקף.
השר יצחק וסרלאוף, שגדל ברובע היהודי בירושלים, הודיע כי יתנגד יחד עם חברי סיעת ״עוצמה יהודית״ להעברת ניהול בית כנסת ׳׳תפארת ישראל׳ לגורמים שעלולים לבטל בו את התפילה לשלום חיילי צה״ל.
בחשבון הטוויטר שלו כתב השר וסרלאוף: ״גדלתי ברובע היהודי בירושלים, על חורבות בית הכנסת ״תפארת ישראל״ ההיסטורי. אי אפשר להסביר במילים את ההתרגשות כשנכנסתי לראשונה למבנה בית הכנסת המשוחזר. בהחלטת הממשלה על ירושלים פעלתי, יחד עם חברים נוספים, לשיקום ושחזור בית הכנסת החשוב הזה״.
הוא הוסיף: ״ועכשיו יש מי שרוצה להעביר את ניהול בית הכנסת לגורמים שעלולים לבטל בו את התפילה לשלום המדינה ואת התפילה לשלום חיילי צה״ל. אני לא אתן לזה יד, יו״ר המפלגה שלי השר איתמר בן גביר לא ייתן לזה יד וכך גם כל חברי סיעת עוצמה יהודית״.
תפארת ישראל ואם החרדים יגידו "הנה אומרים תפילה לשום המדינה בבית כנסת החורבה'... תגידו להם שזה צחוק מעבודה .. כמו שהם אומרים עדיף לא להגיד כמי שכפאו שד.. חוצמיזה ישיבת הכותל תוכל לנהל את ביה''כ יוצא מן הכלל נתנו את ה'חורבה' לחרדים תפא''י יכול להיות לציונות הדתית חד''מ חזקומ ואמצו בצלאל ,איתמר ויצחק שכנינו היקר .