חדשות

בית המשפט העליון קבע: יונתן אוריך נשאר במעצר

יועץ ראש הממשלה נתניהו, יונתן אוריך, יישאר במעצר אחרי שבית המשפט העליון שימר את החלטת המחוזי להאריך את מעצרו

יונתן אוריך (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
יונתן אוריך (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90) | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

אחרי שורה של החלטות וערעורים שהגיעו מבית משפט השלום, עד לאולם בית המשפט העליון. השופט יחיאל כשר קבע כי אוריך ימשיך להישאר במעצר, ודחה את הערעור מטעמו.

לאחר שבבית משפט השלום נקבע כי החקירה בעניינו של אוריך לא מבשילה לרמה שמצדיקה את המשך מאסרו. ולאחר שבית המשפט המחוזי הפך את ההחלטה והורה על המשך מצרו של אוריך כתוצאה מ"מסוכנות". עורכי דינו של יועץ ראש הממשלה הגישו ערר לבית המשפט העליון.

לאחר דיון ממושך, קבע שופט העליון יחיאל כשר כי אוריך ימשיך להישאר במעצר. אך באותה החלטה גם קבע כי עילה זו של מסוכנות לא תוכל להיות העילה היחידה שבגינה יתאפשר המשך מעצרו. והודיע כי במידה והמשטרה תבקש להאריך את מעצרו פעם נוספת, ידרשו להציג ראיות חדשות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

6
4
צבי
09.05.25

נו מה ציפתם שהם רואים באוריך מהמחנה שלהם?

1
ציפינו שאנשים שנמצאים בסביבה כזו רגישה י
09.05.25

ולא יהיו ממומנים ע"י מדינה "מורכבת" שה"מלא מלא" בעצמם כינו אותה לא פעם ולא פעמיים עויינת. אבל זה כנראה ציפיות מוגזמות מה"מלא מלא"

2
שירי מנתניה
09.05.25

בוודאי שלו, אוריך ממחנה הבוגדים.

3
רונן
09.05.25

השופט מזרחי למד במכללה והיה בפרקליטות סגנה של רות דוד וחברה לפרשיות מוזרות כמו ''התאבדות'' של סוכן משטרתי באמצעות חניקה אחרי שתלש לעצמו את הציפורניים וכיבה על עצמו סיגריות(זה קרה שבוע אחרי שמזרחי סירב לתת לו הגנה משטרתית למרות שארגוני הפדע נשבעו לחסל אותו)

2
כל אדם הגון שואל עצמו , איך בלשכה הסודית
10.05.25

מכה נוספת לאוריך ? סוכן קטארי בלשכה הכי סודית במדינה ... עם שכר של מאות אלפי שקלים ... על מה הוא קבל כאלה סכומים ? מה קטאר צריכה יועץ תקשרת ישראלי , שהוא כלום , כשיש לה כסף לקנות את חברות היעוץ הכי גדולות בעולם ? כשאתם מרחמים עליו , תזכרו שיש לנו 2000 חללים , 17,000 פצועים ... כולם , בנשק שנקנה בכסף קטארי , בעידוד ממשלת ישראל ... עכשיו תחשבו עבור מי עבד אוריך , ממשלת ישראל או ממשלת קטאר ?

1
אבימלך
10.05.25

חוק יסוד השפיטה - שינויים דחופים ביטול בית המשפט העליון ובגצ. שלילה מפורשת של סמכות בית משפט להפעיל כל שיקול מלבד הקבוע במפורש בחוק. ביטול חוק יסוד כבוד האדם וחרותו וניסוחו מחדש בצורה שאינה מאפשרל בית משפט התערבות כלשהי בהחלטות הכנסת ובחוקיה. הכפפת יועצים משפטיים מהחינה מינהלית ומקצועית לממונה עליהם והגדרת תפקידם וסמכותם כיועצים בלבד שחוות דעתם אינה מחייבת את הממונים על היועץ המשפטי. הדחת כל השופטים שמונו בתמיכת בית המשפט העליון הנוכחי וקודמיו.