100 ימים לאחר שהחל, בצה״ל קיימו סיכום ביניים על מבצע חומת ברזל בצפון השומרון בו כוחות הביטחון מסכלים תשתיות טרור המאורגנות במוקדי  ה״כאתיבות״.

על פי הנתונים של צה״ל, מאז תחילת המבצע חוסלו יותר מ-100 מחבלים, נעצרו כ-320 מבוקשים והוחרמו כ-450 אמצעי לחימה שונים. כמו כן, הושמדו מאות מטעני גחון ומטעני צינור, ועשרות בתים ששימשו כמעבדות מטענים ואמצעי לחימה.

בנוסף מציינים בצה״ל כי מאז תחילת המלחמה, כוחות הביטחון חיסלו בצפון השומרון למעלה מ-700 מחבלים, ביניהם 36 מחבלים בכירים בהתארגנויות הטרור.

מחנה ג׳נין לפני ואחרי (באדיבות דוצ)

כמו כן, על מנת למנוע מהטרור לשוב ולהתבסס בצפון השומרון, צה"ל מבצע שינויים במחנות – לרבות באמצעות פריצת צירים ודרכים, על מנת לייצר חופש תנועה ופעולה לכוחות צה״ל במרחב. במסגרת זו, הודיע פיקוד המרכז על כוונתו להרוס שורה של בתים במחנות. הריסת הבתים נעשית לאחר דיונים ובחינה ממושכים, תוך צמצום ההריסה למספר המצומצם האפשרי שיבטיח את הביטחון.

הבכירים שחוסלו (צילום: דוצ)