מבזקים
סרוגים

טלטלה במגזר החרדי: הם היו בהלם – זו חציית קו אדום

במגזר החרדי הופתעו לגלות על המהלך של הרמטכ"ל, רב אלוף אייל זמיר, שביקש מצה"ל להיערך לשליחת צווי גיוס לכל מיועדי הגיוס: "הוא עלול להוביל לפירוק הממשלה"

ט' אייר התשפ"ה
טלטלה במגזר החרדי: הם היו בהלם – זו חציית קו אדום

ראש המטה הכללי, רב אלוף אייל זמיר, הודיע אמש (שלישי) לאגף כוח אדם בצה"ל להיערך לשליחת צווי גיוס לכל מיועדי הגיוס החרדים ובסיעות החרדיות הגיבו בהלם למהלך.

מדובר בלמעלה מ-60,000 צווי גיוס, כך שכל צעיר חרדי שהגיע לגיל הגיוס וטרם עבר את גיל 26 צפוי לקבל צו גיוס ובמידה ולא יתייצב בלשכות הגיוס הרי שיהפוך לעבריין ויסתכן במעצר.

על פי הדיווח של ישי כהן בכיכר השבת, בכירי הסיעות החרדיות לא ידעו מראש על המהלך והופתעו לשמוע עליו באמצעות התקשרות, חלקם יצרו קשר עם שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אך זה אמר להם כי המהלך לא תואם איתו וגם הוא הופתע מהודעת הרמטכ"ל.

אחרי שנה וחצי: הרמטכ"ל הנחה להרחיב את גיוס החרדים
אחרי שנה וחצי: הרמטכצילום: אחרי שנה וחצי: הרמטכ

על פי הדיווח, גורמים ב'דגל התורה' אמרו כי "מדובר בחציית קו אדום. המהלך הזה יהפוך את כל לומדי התורה במדינת היהודים – לעבריינים, זמיר נכנס למגרש הפוליטי וגם אם הוא לא מתכוון לכך הוא עלול להוביל לפירוק הממשלה, זה לא תפקידו, בטח שזה לא תואם עם השר הממונה עליו".

 

אייל זמיר גיוס המפלגות החרדיות