הכאוס בקמפוסים בארה"ב נמשך, כאשר על פי דיווחים, ארגון השמאל הקיצוני "אנטיפה" השתלט, בפעילות משולבת עם קבוצות סטודנטים אנטי-ישראליות על שורה של בניינים באקדמיה האמריקאית.
היום בבוקר, קבוצת פעילים רעולי פנים השתלטה על בניין הנדסה חדש באוניברסיטת וושינגטון בסיאטל. הפעילים, לבושים בבגדים שחורים, תלו שלט ענק על הבניין וניסו "לשנות את שמו" לזכר אדם שנהרג בתקיפה אווירית בעזה בשנה שעברה. לפי הודעת האוניברסיטה, הפעילים ערמו רהיטים בכניסות כדי לחסום גישה לבניין.
גם באוניברסיטת פורטלנד דווח על התנגשויות בין המשטרה לבין קבוצות שמאל קיצוניות, כאשר על פי דיווחים, הפעילים מנסים לחדור ולשבש אירוע שיח עם פעילה פוליטית שמרנית אמריקאית. המשטרה נאלצה לעשות שימוש בגז מדמיע ומעצרים.
במוקדים אחרים מדווחים כי קבוצות השמאל וקבוצות הסטודנטים פירקו רהיטים ומסגרות עץ מהקירות, והחלו להצית מדורות באמצע שבילי האוניברסיטאות.
ארגון "אנטיפה" (קיצור של "אנטי-פשיסטים"), שהיה מעורב בעימותים אלימים בארה"ב בשנים האחרונות, מצטרף לגל המחאות הפרו-פלסטיניות שהחל באוניברסיטת קולומביה באפריל 2024 והתפשט למאות קמפוסים ברחבי ארה"ב. המחאות, שכונו בפי הפעילים "האינתיפאדה הסטודנטיאלית", כללו הקמת מאהלים, תפיסת בניינים והפגנות המוניות, כשהמפגינים דורשים מהאוניברסיטאות לנתק קשרים כלכליים עם ישראל על רקע המלחמה בעזה.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
אוהד72
המתודה של שימוש ציני בקורבן כלשהו כדי לייצר אנרכיה זה השמאל.
14:00 07.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ש
דבר אחד שהשמאל מצטיין בו אנרכיה.
11:32 07.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר