סערת חוק הגיוס

המשבר מחריף: הקואליציה לא תעלה הצעות חוק במליאה

הקואליציה החליטה שלא להעלות מחר הצעות חוק במליאת הכנסת, בעקבות איומי החרדים להתנגד בהצבעות עד להסדרת חוק הגיוס. בין החוקים שנתקעו: החוק לפיצול תפקיד היועמ"שית

הנציגים החרדים גפני ודרעי (גפני ודרעי בהודעה משותפת נדירה (ללא קרדיט))

אמשבר חוק הגיוס נמשך: הקואליציה החליטה כי לא תעלה מחר (רביעי) הצעות חוק במליאת הכנסת, זאת בעקבות התנגדות החרדים לתמוך בהצעות וחוסר מחוייבותם לקואליציה על רקע אי קידום חוק הגיוס.

אחד החוקים שהיה אמור לעלות להצבעה מחר בקריאה טרומית הוא החוק לפיצול תפקיד היועמ"שית, שאושר שלשום בוועדת שרים לחקיקה. במהלך הדיון בוועדה, השר חיים ביטון מש"ס ביקש שלא להעלות את החוק להצבעה עד להסדרת חוק הגיוס.

עד להסדרת חוק הגיוס: בש"ס מתנגדים לחוק פיצול תפקיד היועמ"שית

גורמים במפלגות החרדיות מסרו לסרוגים אמש כי מבחינתם הם כבר לא מחוייבים לקואליציה – וכי על כל הצבעה יתקיים דיון עם הרבנים בשאלה האם לתמוך או להתנגד. יש לציין כי הפעם כלל המפלגות החרדיות מתואמות במהלך הזה, כך שגם חברי הכנסת מש"ס וגם מיהדות התורה צפויים להצטרף לאגודת ישראל במאבק נגד הקואליציה בתוך הכנסת.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

6
א
06.05.25

טפשי!היועמשיתו בגץ הם מקור בעיות החרדים! טפשי מצד החרדים!היועמשיתו בגץ הם מקור בעיות החרדים!

הצטרפו אלינו