חדשות המגזר

דגן: "לא לחכות למימוש האיומים להצתות"

ראש מועצת שומרון יוסי דגן קורא להטיל סגר מיידי על הכפרים ברשות הפלסטינית בעקבות פרסומים ברשתות החברתיות הפלסטיניות בקריאה לשריפת חוות ביו"ש: "לא לחכות למימוש האיום – סכנה לחיי אדם"

((צילום: למי עזוז))

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, פנה היום (רביעי) לשר הביטחון ישראל כץ ולפיקוד הבכיר בצה"ל בדרישה דחופה: להטיל סגר מיידי, נרחב ומהודק על הכפרים של הרשות הפלסטינית ביהודה ושומרון.

זאת, בעקבות גל מתגבר של קריאות והסתה ברשתות החברתיות הפלסטיניות הקוראות להצית חוות חקלאיות ביו"ש. זאת על רקע השריפה המשתוללת בהרי ירושלים שהביאה לקריאות לחיקוי ופעילות דומה ביו"ש.

דגן התריע כי מדובר באיום שעלול להפוך למציאות תוך שעות: "האיום על שריפת חוות הוא לא סיסמה – הוא מדרון חלקלק שעלול להביא לפגיעה ישירה בחוות, ביישובי יהודה ושומרון ובערים על קו התפר כמו כפר סבא וראש העין".

לדבריו, "כל דקה שבה המדינה בוחרת לא לפעול – מקרבת אותנו לאסון. אין טעם לחכות למימוש האיומים החצופים של הרשות ומחבלי הרשות. הגיע הזמן להטיל סגר מונע, עוצמתי ומרתיע, לפני שיהיה מאוחר מדי".

"ההסתה המתעצמת מחייבת תגובה חריפה בשטח מצד מערכת הביטחון: "המצב מחייב סגר, אכיפה בלתי מתפשרת ונוכחות מסיבית של צה"ל. אסור לאפשר להסתה להפוך למציאות – האחריות בידיים של מקבלי ההחלטות".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

2 תגובות
1
תושבת ישע
01.05.25

תפנה לבלוט העולב

הצטרפו אלינו