המתיחות מול סוריה: בתום הערכת מצב, הרמטכ״ל אייל זמיר הנחה להערך לפגיעה במטרות משטר בסוריה במידה והאלימות נגד הדרוזים לא תיעצר.
ההודעה הנוכחית מגיעה לאחר שבמהלך היום צה"ל תקף באמצעות כלי טיס בפאתי דמשק פעילים שתקפו אזרחים דרוזים. מדובר צה"ל נמסר כי "בצה״ל עוקבים אחר ההתפתחויות במרחב סוריה והכוחות פרוסים במוכנות להגנה ולתרחישים שונים".
כזכור, הבוקר דווח כי באופן חריג ישראל תקפה התארגנות של קבוצה קיצונית בג׳ארמנה שבסוריה, אשר נערכה להמשך תקיפת האוכלוסייה הדרוזית בעיירה אס'חניא שבמחוז דמשק. במקביל, הועבר גם מסר חמור למשטר הסורי – ישראל מצפה שיפעל למנוע פגיעה בדרוזים.
בהודעה מטעם ראש הממשלה ושר הביטחון נאמר כי: ״דווקא ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שבו אנו מוקירים את תרומתה הגדולה של העדה הדרוזית לביטחון ישראל ואת זכר הנופלים הדרוזים שחירפו נפשם להגנה על מדינת ישראל – אנו רואים חשיבות רבה למימוש מחויבותינו לעדה הדרוזית בישראל ולהגנה על אחיהם בסוריה״. לדבריהם: ״ישראל לא תאפשר פגיעה בעדה הדרוזית בסוריה מתוך מחויבות עמוקה לאחינו הדרוזים בישראל, הקשורים בקשרי משפחה והיסטוריה לאחיהם הדרוזים בסוריה״.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים