לכל קהילה יש את המתכון שלה לחרוסת, אבל רק למרוקאים יש את החרוסת המיוחדת שלהם, המשלבת מר ומתוק, עם קצת חריפות וחתוכה גס.

מתכון לחרוסת מרוקאית

המצרכים

400 גרם תמרים מגולענים.

30 גרם אגוזי מלך (לא קלויים)

חצי תפוח-עץ גרנד מגורר

1/2 כוס יין אדום מתוק

1/4 כפית פלפל שחור טחון

מעט צפורן טחונה

כפית זנגביל (ג'ינג'ר) קלוף וקצוץ

אופן ההכנה

טוחנים את כל המרכיבים במג'ימיקיס, או במטחנת קפה ולמי שרוצה לשמור על המסורת ואוהב את החרוסת בחתיכות גסות – לטחון במטחנת בשר פעמיים.

לכסות ולקרר עד לסדר.