מתכון לחרוסת מרוקאית: כמו שסבתא הייתה מכינה

לכל קהילה יש את המתכון שלה לחרוסת, אבל יהודי מרוקו נהגו להכין חרוסת על בסיס אגוזים חתוכה גס. שירן שלו עם מתכון לחרוסת מרוקאית כמו שסבתא הייתה מכינה (סרוגים, מתכון לחרוסת מרוקאית)

מתכון לחרוסת מרוקאית: כמו שסבתא הייתה מכינה
  מתכון לחרוסת מרוקאית (צילום: שאטרסטוק)

לכל קהילה יש את המתכון שלה לחרוסת, אבל רק למרוקאים יש את החרוסת המיוחדת שלהם, המשלבת מר ומתוק, עם קצת חריפות וחתוכה גס.

מתכון לחרוסת מרוקאית

המצרכים

400 גרם תמרים מגולענים.

30 גרם אגוזי מלך (לא קלויים)

חצי תפוח-עץ גרנד מגורר

1/2 כוס יין אדום מתוק

1/4 כפית פלפל שחור טחון

מעט צפורן טחונה

כפית זנגביל (ג'ינג'ר) קלוף וקצוץ

אופן ההכנה

טוחנים את כל המרכיבים במג'ימיקיס, או במטחנת קפה ולמי שרוצה לשמור על המסורת ואוהב את החרוסת בחתיכות גסות – לטחון במטחנת בשר פעמיים.

לכסות ולקרר עד לסדר.

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע
3 תגובות - 2 דיונים מיין לפי
1
אולי של מקצת המרוקאים
מרוקאי | 03-04-2015 13:02
פלפל שחור, צפורן וזנגביל (וכל התבלינים בכלל חוץ מפלפל לבן ואדום) הינם "קטניות" למרוקאים.
תבלינים
חרוסת | 24-03-2018 20:49
חרוסת מרוקאית מקורית. לגבי תבלינים במרוקו הכינו את התבלינים בבית ובעיקר פפריקה ופלפל לבן כורכום לא כי השתמשו בזעפרן שהשרו בבקבוק.והכל בגלל ההכשרה שלא היה אבל בארץ הקדושה יש הכשרים טובים מאד ובשפע.יוכלו ענוים וישבעו חג פסח כשר ושמח
2
חרוסת יצא מעולה תודה
מזל | 06-04-2017 13:40