במהלך דיון בוועדת חוקה שהתקיים היום (ראשון), נציג השב"כ מסר מידע על החקירה נגד בכירים במשטרה בחשד לחדירת כהניזם לשורות הארגון ואמר "לא נאסף מידע לא על שר ולא על ח"כ. היה ועדיין קיים חשש לחדירת גורמי טרור כהניסטים לתוך גורמי אכיפת החוק ובזה התמקדה החקירה".

ראש מח"ש לשעבר ח"כ משה סעדה: "ניגוד עניינים מובהק"

ח"כ משה סעדה ששימש בעברו כראש מח"ש הגיב לדבריו ואמר: "את החקירות של אנשי שירות אני מכיר 20 שנה ואת מח"ש לפני ולפנים. מה שהיה פה הוא דריסת החוק ברגל גסה מתוך מה ששמעתי מאנשי מח"ש. זו חקירה לא חוקית. מי שאמור לחקור אנשי שירות וגם אנשי משטרה היא מח"ש".

סעדה טען שהחקירה צריכה להתנהל במח"ש: "המשטרה והשב"כ לא חוקרים עצמם. מיד לאחר שנעצר מי שחקר ראשונית הם אנשי שירות ללא מח"ש. מיד לאחר מכן נלקח למתקן של השירות ושם נחקר ע"י השירות בלבד. זה ניגוד עניינים מובהק ובדקתי את זה. זו התנהלות לא תקינה לחלוטין. אין פה חקירה אלא מסע נקמני של ראש השירות באמצעות מח"ש".

נציג שב"כ: "תנהל איסוף מידע על חדירת כהניזם לגורמי האכיפה"

יו"ר הוועדה שמחה רוטמן אמר: "יש פה גורמים הקשורים לחקירה, שיסבירו לי אפילו בפרפראזה, האם זה מזהם חקירה. האמירה שנמנע מפגש עו"ד מפורסמת. האמירה על מתי נעצר ושוחרר נאמרה ברבים. רוב המידע שאמר עד כה פורסם ברבים. מעט מאוד דברים. אין בכך למנוע את החידוש בסידור המידע. האם התנהלה חקירת שב"כ על חדירת הכהניזם למשטרה?". נציג השב"כ השיב: "התנהל איסוף מידע על חדירת כהניזם לגורמי האכיפה. לא התנהל שום איסוף מידע על שום שר. חשוב לחדד את ההבדל".

רוטמן הוסיף ושאל: "האם התנהל איסוף מידע בנושא על משרות אמון או סביבתו הקרובה של שר או אנשים פוליטיים אחרים? האם החקירה עדיין מתנהלת?", ונענה: "אנחנו בפורום פתוח. תיקנתי עובדתית את הטענות של ח"כ סעדה. לא נאסף שום מידע על שר. ארגון "כ"ך", "כהנא חי" הוא ארגון טרור לפי הכרזת הממשלה במסגרת הפקודה למניעת טרור מ-1994. לא נאסף שום מידע על שר או ח"כ בהקשר הזה".

סעדה ציטט ממסמך ראש השב"כ בו נאמר כי יש להמשיך לאסוף ראיות ועדויות לעשיית הדרג המדיני והביטחוני בכיוון פעולות הכוח המנוגד לחוק, ושאל האם הייתה הנחיה לאסוף מידע על הדרג המדיני, ונציג השב"כ הגיב: "לא נאסף מידע לא על שר ולא על ח"כ. היה ועדיין קיים חשש לחדירת גורמי טרור כהניסטים לתוך גורמי אכיפת החוק ובזה התמקדה החקירה. בוועמ"ש לענייני מודיעין של ועחו"ב אפשר יהיה למסור מידע יותר מפורט".

נציג השב"כ סיכם ואמר כי לא הפעילו כלי איסוף על הדרג המדיני.