מתכון לגפילטע פיש כמו בבית של סבתא

מתכון לגעפילטע פיש. אחד מסימני החג בקרב יוצאי אירופה הוא הקרפיון הממולא, הלא הוא הגעפילטע פיש. אם אתם רוצים להפתיע את סבתא שלכם, או להזכר בטעם מבית אמא, שירן שלו מגישה מתכון לגפילטע פיש כמו של סבתא (סרוגים, מתכונים)

מתכון לגפילטע פיש כמו בבית של סבתא
  זה לא ליל הסדר בלי גפילטע פיש (שאטרסטוק)

אחד מסימני החג בקרב יוצאי אירופה הוא הקרפיון הממולא, הלא הוא הגעפילטע פיש.

בעבר היו ממלאים את הדג בקציצה העשויה מתערובת של דג ולחם או קמח מצות בפסח, אולם אצל רבים אוכלים רק את הקציצה האפורה עם גזר מעליה.

אז אם אתם מתגעגעים לגעפילטע של סבתא, או סתם רוצים לנסות פעם בעצמכם, מתכון קל להכנת המעדן האשכנזי.

מצרכים לקציצות

חצי קילו דג קרפיון טחון (ללא עצמות)

1/2 1 כפות סוכר.

3/4 כפית מלח.

כפית פלפל שחור

כף שמן

9-10 כפיות קמח מצה.

בצל גדול מגורד

גזר מגורד.

מצרכים לציר

5 כוסות מים

2 כפות שמן

בצל חתוך לפרוסות

3 גזרים פרוסים לרוחב

עלי דפנה

1/2 1 כפות סוכר

3/4 כפית פלפל שחור

שקית תה

ראש או זנב של הדג

אופן ההכנה

מרתיחים את המים בסיר רחב ומוסיפים את כל המרכיבים של הציר.

מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצרים קציצות אלפטיות ומכניסים לסיר. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.

לאחר הבישול, מחכים שהסיר יתקרר, מוציאים את הקציצות ומניחים מעל כל אחת פרוסת גזר.

מגישים את הקציצות עם מעט ציר (שהתקשה ונהיה כמו ג'לי), בתוספת חריין (חזרת).

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו