אירוע מתוח במפקדת חטיבת הבקעה (מחנה אריה) בין לוחמי מילואים לבין רס"ר הבסיס הסתיים במעשי בריונות הדדיים ובהרבה כעס.
לוחמי המילואים שמשרתים בגזרה כבר כמה חודשים, הקימו לעצמם בריכה פרטית, בסמוך לחדרי המגורים, כדי להצטנן קצת מהחום הכבד השורר באזור וגם בשביל התרעננות.
רס"ר הבסיס שלא אהב את ההתנהלות, הורה להם לפרק אותה, ומשאלו לא נענו, הוא חתך את הבריכה באמצעות סכין. המילואימניקים תפסו אותו על חם, ולא נשארו חייבים, הם ניקבו את צמיגי הגלגלים של רכבו וחסמו לו את הרכב.

הרוחות התלהטו
החום הכבד של הבקעה תרם לרוחות להתלהט עוד יותר, והמהומה כמעט גלשה לאלימות מילולית. עם איומים בתלונות הדדיות למצ"ח. רק בהתערבות סגן מפקד החטיבה ומפקד הבסיס, שהצליחו להרגיע את שני הצדדים. לוחמי המילואים תיקנו את הבריכה באמצעות סרט הדבקה והצליחו להחזיר אותה למצב תקין. הרס"ר נשפט בדין משעמתי על ידי הסמח"ט וקנה לחיילים בריכה חדשה.
לוחמי המילואים מסיימים את התעסוקה ('הקו') בקרוב, מה שגם עזר להרגעת הצדדים. כל האירוע מתרחש ערב החלפת מפקד החטיבה, ואתמול התקיים הטקס בו נכנס גלעד שריקי לתפקידו.
גורמים בבסיס אמרו לסרוגים כי ההתנהלות של שני הצדדים לא הייתה תקנית. אי אפשר להקים בריכה פרטית באמצע בסיס צבאי, ומצד שני הרס"ר לא אמור להתנהג בבריונות ולחתוך את הבריכה בסכין אלא לפנות אותה בצורה מסודרת.
מדובר צה"ל נמסר: "האירוע תוחקר וטופל על ידי מפקד הבסיס".
מה דעתך בנושא?
109 תגובות
10 דיונים
המילואומניק
מה הוא חושב שהוא בסדר מי צריך רס"ר במילואים חחחחחחחחח
14:56 24.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שפחת השם
הלוחמים צודקים ונרס"ר מפגר
13:28 24.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ביביזםמחלה
חיילים של העם, רס״ר ביביסט
08:09 24.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
מה אתם מרס'ר
06:37 24.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
חם מאוד בביקעה. גם אני פתחתי שם קו במילואים.
02:57 24.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תן להם חם מוות בבקעה
אין רסרים בדרכ דפרים
01:07 24.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
לא מכיר את הבסיס המוזכר, אבל לפי התמונה נראה כאילו הבריכה ממוקמת באזור חשוף שניתן להשקיף עליו מבחוץ, ולא במתחם סגורים סגור ומוסתר. אני טועה?
23:17 23.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נדב
בתגובה ל: יוסי
כן אתה טועה
14:10 24.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
בתגובה ל: נדב
אתה יכול לומר בוודאות שאזור מגורי הבנים שם מתוחם ומוסתר (!) ושלא ניתן להשקיף עליו מבחוץ? כי לפחות לפי התמונה שפורסמה כאן זה לא נראה כך.
10:39 27.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוטי
המשמעת המבצעית. ולראייה כמות הנפגעים מירי דו"צ ומספר החטופים בעזה שנהרגו מ"אש ידידותית, והדרך הקלה להילחם בחוסר המשמעת הוא להכריז שזו לא חוסר משמעת והכל מותר, אפרופו גידול הזקנים, כבר...
המשמעת המבצעית. ולראייה כמות הנפגעים מירי דו"צ ומספר החטופים בעזה שנהרגו מ"אש ידידותית, והדרך הקלה להילחם בחוסר המשמעת הוא להכריז שזו לא חוסר משמעת והכל מותר, אפרופו גידול הזקנים, כבר היום חלק מיחידות צהל מתפארות בזקן שהיה הסמל המסחרי של דעאש.
המשך 23:13 23.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דני
מגיע לרס"ר הזבל
21:25 23.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נתן העזתי
כן ירבו המכות והאלימות אני מאחל בהצלחה לשני הצדדים
19:33 23.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר