מבזקים
סרוגים

בן גביר נגד החלטת הרמטכ"ל: "שגיאה קשה, קורא לו לחזור בו"

השר בן גביר קרא לרמטכ"ל לחזור בו מההדחה של סגן מפקד סיירת גולני שהיה מעורב בתקרית הירי על אמבולנסים ברפיח. בן גביר טען: "מגיע ללוחמינו גיבוי מוחלט"

בן גביר נגד החלטת הרמטכ"ל: "שגיאה קשה, קורא לו לחזור בו"
בן גביר נגד החלטת הרמטכ"ל: "שגיאה קשה, קורא לו לחזור בו" צילום: בן גביר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר התייחס להחלטה של הרמטכ"ל אייל זמיר להדיח את סגן מפקד סיירת גולני שפיקד על הכוח בתקרית  האמבולנסים ברפיח וטען כי מדובר ב: "שגיאה קשה".

יו"ר עוצמה יהודית פתח ואמר: "ההחלטה להדיח את סגן מפקד סיירת גולני מתפקידו, בעקבות תקרית בה לוחמינו הגיבורים חתרו למגע ואף חיסלו בה מספר מחבלים, היא שגיאה קשה".

בן גביר הוסיף וטען: "ללוחמינו שמחרפים את נפשם בעזה ומסכנים את חייהם למעננו, מגיע גיבוי מוחלט – ולא הפניית גב. אני קורא לרמטכ"ל לחזור בו מההחלטה הזו".

הרמטכ"ל אייל זמיר (צילום: דובר צה"ל)
תחקיר הירי על האמבולנסים: סגן מפקד סיירת גולני הודח מתפקידו
תחקיר הירי על האמבולנסים: סגן מפקד סיירת גולני הודח מתפקידוצילום: תחקיר הירי על האמבולנסים: סגן מפקד סיירת גולני הודח מתפקידו

כאמור, התגובה הזו מגיעה לאחר שמוקדם יותר היום, בצה"ל פרסמו את ממצאי התחקיר של תקרית הירי לעבר שיירת האמבולנסים ברפיח, בה נהרגו 15 בני אדם. בתחקיר נקבע כי היו כשלים בהתנהלות הכוח. בעקבות ממצאי התחקיר, הרמטכ"ל החליט כי סגן מפקד סיירת גולני יודח מתפקידו, ומפקד החטיבה יקבל הערה פיקודית

איתמר בן גביר הרמטכ"ל אייל זמיר סיירת גולני