מבזקים
סרוגים

חשש כבד בישראל מההחלטה הדרמטית של טראמפ

דאגה בישראל מהמהלך של ארצות הברית בסוריה, לאחר ששלושה בסיסים אמריקאיים נסגרו ומאות חיילים אמריקאיים הוצאו מהמדינה

כ' ניסן התשפ"ה
חשש כבד בישראל מההחלטה הדרמטית של טראמפ
חשש כבד בישראל מההחלטה הדרמטית של טראמפ צילום: (צילום: לירי אגמי / פלאש90)

בישראל מביעים הבוקר חשש כבד מההחלטה הדרמטית של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לסגור מספר בסיסים אמריקאיים בסוריה ולדלל באופן משמעותי את הנוכחות האמריקאית.

על פי הדיווח ב'ניו נורק טיימס' שהובא בחדשות 12, בישראל מביעים חשש לא מבוטל מכך שהמהלך של טראמפ יגרום להתבססות של איראן בסוריה, שתזהה ואקום ותשליט שם את כוחותיה.

על פי הדיווח, ארה"ב מפחיתה את מספר חייליה מכ-2,000 ל-1,400, וסוגרת שלושה מתוך שמונה בסיסים: Green Village, M.S.S Euphrates, ומתקן קטן נוסף.

בנוסף, המפקדים בשטח המליצו להשאיר לפחות 500 חיילים, שימשיכו לפעול לצד הכוחות הכורדיים נגד דאעש ולתפעל מתקני מעצר. לפי ההערכות, בין 9,000 ל־10,000 לוחמי דאעש מוחזקים בשבי באזור, יחד עם כ-35,000 מבני משפחותיהם.

לפי הדיווח, צמצום הנוכחות האמריקנית נעשה לפי המלצות מפקדים מקומיים ובאישור הפנטגון, אך בממשל טראמפ מתכוונים לבחון מחדש את המדיניות כולה, כולל אפשרות לנסיגה עמוקה יותר, למרות האזהרות הרבות על כך שדעאש ינסה להשתקם ולשחרר את אנשים מהכלא.

איראן ארצות הברית דונלד טראמפ סוריה