שירות הביטחון הכללי הגיב היום (שלישי) לראשונה לפרשת הדלפת מידע לעיתונאים שנחשפה אמש (שני), לטענת הארגון מדובר במניעת זליגה של מידע מסווג אל מחוץ לארגון.
"במסגרת החקירה נחשד עובד שב״כ שניצל את תפקידו הביטחוני ואת נגישותו הישירה למערכות המידע של שב״כ, ללקיחת מידע מסווג ולהעברתו לגורמים בלתי מורשים וזאת במספר הזדמנויות ובאופן חשאי" נכתב.
הארגון: "פעל אקטיבית להוצאת חומרים מסווגים"
המשיך הארגון "לאור החשד החמור כי מידע מסווג מוצא על ידי עובד שירות באופן שמסכן את הביטחון, החלה חקירה פנימית ומתחייבת סביב הפעולות שביצע אותו עובד. בעקבות ממצאי החקירה, התבסס החשד נגדו כמי שפעל אקטיבית להוצאת חומרים מסווגים, באופן מגמתי מתוך מערכות המידע של השירות, בניגוד לחוק ולכללים אליהם מחויבים עובדי הארגון".
בשב"כ תירצו כי החקירה נולדה שהיקף הפגיעה בארגון לא היה ברור: "מדובר במקרה חמור וחריג, אשר מלכתחילה לא היה ברור היקף המידע שנלקח ונמסר לגורמים בלתי מורשים, ובהתאם חייב טיפול לעצירת דלף המידע. שב״כ מבקש להדגיש כי בשום שלב עיתונאים לא נחקרו, הם לא נדרשו למתן עדויות במסגרת החקירה ולא נעשו האזנות לטלפונים של עיתונאים".
שב"כ: ביצענו 20 חקירות של דליפת סודות בשנה האחרונה
עוד נכתב כי "בשנה האחרונה, בזמן המלחמה, ישנה עלייה בהיקף התופעה של הוצאת חומרים מסווגים מגופי הביטחון וממערכות המידע של גופי הביטחון על ידי עובדי מערכת הביטחון. בהתאם לכך בוצעו מעל ל-20 טיפולים וחקירות של דלף סוד, שמטרתן מניעת זליגה של מידע מסווג מתוך מערכת הביטחון לגורמים בלתי מורשים, באופן שעלול לסכן את ביטחון המדינה. שב״כ ימשיך לפעול בנחישות וללא משוא פנים להגנה על סודות מדינה וביטחון אזרחי ישראל".
מה דעתך בנושא?
13 תגובות
3 דיונים
גולן
ומה עם רדיפת ממשלה, ימניים, שרים ואזרחים יהודים? זה מגמתי נכון? לחשוף את האמת לאור השמש; באופן מגמתי או באופן מקרי, היינו-אך..
05:02 16.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זה פשע
בתגובה ל: גולן
אסור לאנשים בגופים כמו השבכ לגנוב חומרים אסורים בניגוד לחוק ובניגוד לכללי הבטחון ולפרסם גם אם מדובר בעובד עם אג'נדה פוליטית. האם מאבטח של נתניהו שמקשיב או רואה מה ביבי עושה יכול לפרסם את זה כי הוא חושב שזה יעזור לו לפי השקפתו הפוליטית? האם מותר למשל למאבטח של ביבי לגנוב לביבי מסמכים, בגלל דעתו הפוליטית כדי שיחשפו באור השמש?
06:07 16.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחיהו
אין פה סתם מלחמת אגו. ראש הממשלה הפנים שאינו הולך לנצח את בחירות 2026 במתכונתן הנוכחית. הוא מתכוון לשנות בחקיקה כפי שבוצע בפולין, צ'כיה, הונגריה, תורכיה. למשל בחירות נשיאותיות במקום...
אין פה סתם מלחמת אגו. ראש הממשלה הפנים שאינו הולך לנצח את בחירות 2026 במתכונתן הנוכחית. הוא מתכוון לשנות בחקיקה כפי שבוצע בפולין, צ'כיה, הונגריה, תורכיה. למשל בחירות נשיאותיות במקום למפלגות, למשל העלאת אחוז החסימה, למשל להקשות מאד על ערבים להצביע בבחירות, למשל למנוע מהרשות השופטת לבקר את הבחירות. לתת נציגות למחוזות ולתעדף מחוזות של בייס ימני על מחוזות של רוב בוחרים מרכז ואפילו ימין שהתנער מראש הממשלה. כדי להשיג את השלב הזה עד 2026 צריך שב"כ נאמן לגמרי לממשלה, וצבא ומשטרה. והוא קרוב מאד להשגת שלוש המטרות. לכן יש מסע דליגיטימציה של מוסדות אלה. הפקידים - הם אנחנו. לא נבחרנו אבל אנחנו קהל הבוחרים. כשמשתינים על הפקידים שמים אותנו בגוף שלישי ומשניאים עלינו את שכמותינו. הפקידים למדו עד 3 תארים להבין במקצועות שלהם.
המשך 02:03 16.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליטאי
!חוץ מזה אני אזרח אמריקאי, זכותי להתפרנס.
01:24 16.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליטאי
אסור לי להקים חברות ביטחון? זו מדינה קפיטליסטית, אני לא אזרח אמריקאי ומוגן על ידי החוקה והממשלה האמריקאי בתור בנו של סטיב ג'ובס?
01:22 16.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.א
בושה וחרפה של התנהלות
19:32 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנאל
ימנים יקרים. כמו שאתם אומרים תמיד, ישראל היא מדינת חוק והחוק קובע שאסור להוציא מידע מסווג מכל סוג שהוא מהשבכ ולכן זאת עבירה חמורה ושום ספין לא יעזור. על הרבה...
ימנים יקרים. כמו שאתם אומרים תמיד, ישראל היא מדינת חוק והחוק קובע שאסור להוציא מידע מסווג מכל סוג שהוא מהשבכ ולכן זאת עבירה חמורה ושום ספין לא יעזור. על הרבה פחות מזה אנשים נחקרים נשפטים ונאנשים
המשך 17:55 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
רונן בר פועל באופן מגמתי להיאחז בתפקידו ודורס בדרך את מי שאפשר. רונן בר חלאה!
17:26 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם אתה תומך בבגידה במימון הנוחבות ועבודה של לשכת הבוגד עבור האוייב
בתגובה ל: נועם
רונן גיבור ישראל מונע 1000 פיגועים באיוש בשנה. מחוייב לעצור את מי שגוגב מסמכים חסויים. כשנעצא התברר שזה הביביסט שאחראי על בטחון המידע.
19:15 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
בתגובה ל: נועם אתה תומך בבגידה במימון הנוחבות ועבודה של לשכת הבוגד עבור האוייב
לרונן בר יש זכויות רבות על מעשיו אך זה לא מצדיק ולא מחפה על מעשיו בהווה ועל חלקו בשביעי באוקטובר (כן, גם רונן בר אשם לא רק נתניהו)
19:26 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גל
זה אפשר לטעון כאשר הכל מתנהל ביושר לכל הכיוונים.פה זה שקוף .שדה תימן עם 1000000 מלין צפיות עם נזק אדיר ולא חוקרים?
15:34 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רותי
את מי בדיוק הוא דורס? את עובדי לשכת נתניהו שממומנים ע"י מדינת אויב? את מי שמדליף חומרים אסורים מהשב"כ? מי שדורס פה זה נתניהו ושרים בממשלתו את השב"כ, את הצבא, ואת העם היפה שלנו.
18:09 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוקט חקרו את שדה תימן
בתגובה ל: גל
ומתברר שהמתנחל מצולם אונז את המחבל עם ברזל
19:31 15.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר