נשיא צרפת עמנואל מקרון קיים היום שיחה טלפונית עם יו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו מאזן). במהלך השיחה הדגיש מקרון את מחויבותה של צרפת לפתרון "המשבר בעזה" ולקידום פתרון שתי המדינות, מקרון קרא בנוסף להחזרת החטופים ופירוק חמאס.

לאחר השיחה, פרסם מקרון הודעה בה ציין: "שוחחתי עתה עם הנשיא מחמוד עבאס. צרפת מגייסת את כל כוחותיה להשגת שחרור כל החטופים, לחידוש הפסקת אש יציבה ולהבטחת גישה מיידית של סיוע הומניטרי לעזה."

הנשיא הצרפתי הדגיש כי "חיוני לבנות מסגרת ליום שאחרי" והציג תוכנית שכוללת פירוק נשק חמאס והרחקתו מהזירה, הקמת ממשל אמין ברצועה, וביצוע רפורמה ברשות הפלסטינית. לדברי מקרון, צעדים אלה יאפשרו "במסגרת ועידת יוני, התקדמות לקראת פתרון מדיני של שתי מדינות, למען השלום והביטחון של כולם." בסיום דבריו הדגיש: "אנו זקוקים לשלום."

הודעתו של נשיא צרפת מגיעה לאחר שדבריו בנושא קידום בינלאומי, של הכרה במדינה פלסטינית, יצר סערה בארץ. פוליטית וציבורית. במיוחד לאחר שיאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, תקף את מקרון ברשתות.