חדשות

הפרשן הצבאי טוען: כך אפשר לשחרר את החטופים

מתנגד למכתב הטייסים? הפרשן הצבאי רועי שרון טוען כי אין צורך להפסיק את המלחמה בעזה בשביל לשחרר את החטופים. זה מה שכן צריך לעשות, הוא טען

מחבלי חמאס ((צילום: עלי חסן / פלאש90))

הפרשן הצבאי רועי שרון התייחס לסוגיית עסקת החטופים ומכתב הטייסים הקורא לעצור את המלחמה, וטען: "אין צורך ״להפסיק את המלחמה״ כדי להחזיר חטופים, אפשר פשוט להכריז על ״הפסקת אש קבועה״. מה שעבד מול חיזבאללה יעבוד גם מול חמאס".

נזכיר כי ברקע השמועות על עסקת החטופים שמתקדמת, סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה היום (שני) כי חמאס הסכים להגדיל את מספר החטופים החיים שישוחררו.

בכיר במוסד לשעבר: "חמאס מתחיל לחשב את הסוף"

עוד דווח כי חמאס דבק בעמדתו כי כל עסקה חייבת להוביל לסיום המלחמה, דבר שעלול לגרום לפיצוץ במגעים, משום שישראל מתעקשת שחמאס לא יישאר בשלטון אחרי המלחמה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

15
יעקב משה
16.04.25

יש פתרון. לתת לחמאס אולטימטום של שבוע לשחרר את החטופים ובתמורה להרשות לראשי החמאס להגר למדינה ערבית. אם יסרבו על ישראל להוציא את תושבי עזה מהרצועה ולשטח את עזה כולל פינוי ההריסות ולספח את רצועת עזה לישראל. העולם לא יצעק שאנו פוגעים באזרחים, לחמאס לא יהיה כוח אדם לגיוב מחבלים נוספים, אספקה לא תגיע אליהם ולדעתי הם יסכימו מהר מאוד להיכנע. לאן לפנות את תושבי עזה? בלית ברירה לאי שם בנגב מאחורי גדרות ומוקפים בכוחות צה"ל. מעודד כמובן הגירתם לחו"ל. הנגב גדול פי 100 מהשטח המיושב בעזה. עדיף שרצועת עזה הסמוכה לעוטף, לאשקלון וכד' תהיה שלנו ותושבי עזה באיזה חור בנגב, לפחות עד שנגמור עם החמאס.

הצטרפו אלינו