מבזקים
סרוגים

נעצרו אם ובנה תושבי מזרח ירושלים שהשליכו אבנים על שוטרים

אם ובנה, תושבי שכונת עיסאוויה, נעצרו בחשד ליידוי אבנים לעבר כוחות משטרה וכוחות הצלה שהגיעו לטפל באירוע חירום בשכונה.

ט"ז ניסן התשפ"ה
נעצרו אם ובנה תושבי מזרח ירושלים שהשליכו אבנים על שוטרים
נעצרו אם ובנה תושבי מזרח ירושלים שהשליכו אבנים על שוטרים צילום: ניידת משטרה, אילוסטרציה (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)

שוטרי תחנת שלם ולוחמי מג"ב במחוז ירושלים עצרו בסוף השבוע האחרון. אם ובנה, תושבי שכונת עיסאוויה, בחשד ליידוי אבנים לעבר כוחות משטרה וכוחות הצלה שהגיעו לטפל באירוע חירום בשכונה. האירוע התרחש לאחר דיווח על חשש לחיי אדם, כאשר אדם נפל מגובה.

על פי המשטרה, כוחות השוטרים, מג"ב וכוחות הרפואה מיהרו לזירה כדי לסייע לפצוע. אולם, עם הגעתם, החלה הפרת סדר שכללה יידוי אבנים לעבר הכוחות על ידי החשודים, שניסו להימלט. לא דווח על נפגעים או נזק לכוחות המשטרה. במהלך ליווי כוחות הרפואה מחוץ לשכונה, זיהו השוטרים, בסיוע תצפיתני מרכז השליטה של מחוז ירושלים, את החשודים בשעת מעשה.

נעצר תושב מזרח ירושלים שתקף עורך דין וניסה לחטוף אותו
נעצר תושב מזרח ירושלים שתקף עורך דין וניסה לחטוף אותוצילום: נעצר תושב מזרח ירושלים שתקף עורך דין וניסה לחטוף אותו

בתגובה מהירה, הצליחו הכוחות לעצור את השניים – אם ובנה בשנות ה-20 לחייו – ולהעבירם לחקירה בתחנת שלם.לאחר חקירה, שוחררה האם בתנאים מגבילים, בעוד מעצרו של הבן הוארך בבית המשפט עד 17 באפריל, לבקשת המשטרה, להמשך פעולות חקירה. המשטרה הדגישה כי הכוחות הגיעו לעיסאוויה במטרה להציל חיים, אך החשודים ניצלו את המצב להפרת סדר. "נמשיך לפעול ביד קשה נגד כל ניסיון לסכן כוחות חירום או לפגוע בשלום הציבור", נמסר. "כל הפרה תיתקל בתגובה נחושה ובאפס סובלנות".

זריקת אבנים מזרח ירושלים עיסאוויה