חדשות

ברוך דיין האמת: בכירת המוסד הלכה לעולמה

משרד ראש הממשלה מטעם המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, הודיע הבוקר כי עליזה מגן ז"ל, המשנה לראש המוסד לשעבר, הלכה לעולמה

((צילום: כאן חדשות))

ברוך דיין האמת. עליזה מגן המשנה לראש המוסד לשעבר, הלכה הבוקר לעולמה בגיל 88. עליזה (הלוי) מגן, ילידת ירושלים, גויסה למוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים בשנות העשרים לחייה והייתה אחת הדמויות המעצבות של המוסד לאורך השנים.

במהלך שנותיה בארגון מגן הייתה מעורבת במאות פעילויות מודיעיניות ומבצעים משמעותיים, ושירתה במגוון תפקידי פיקוד בארץ ובחו"ל. בתפקידה האחרון שימשה משנה לראש המוסד לשלושה ראשי מוסד שונים.

מהמוסד נמסר: "משפחת המוסד מרכינה ראש היום בצער עמוק על לכתה של חברתנו עליזה – מפקדת מוערכת, פורצת דרך ומסורה שהקדישה את חייה לביטחון ישראל ואזרחיה. עליזה הייתה מעמודי התווך של המוסד, והשאירה חותמה על דורות של עובדי ועובדות המוסד אשר חונכו על פי מורשתה וערכיה. יהיה זכרה ברוך".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

2 תגובות
2
אני
15.04.25

ישר לכף הקלע.עוכרי ישראל.

הצטרפו אלינו