חדשות

הפרשן הבכיר על המהלך של צה"ל: "חמאס ואיראן חוגגים"

בעקבות הדחתם של כל אנשי חיל האוויר שהיו חתומים על מכתב המחאה הקורא להפסקת המלחמה, הפרשן הבכיר יוסי יהושוע מזהיר: "היום זה טייסים, ומחר זה רבנים"

הפרשן הבכיר על המהלך של צה"ל: "חמאס ואיראן חוגגים"
צילום: (צילום: עופר צידון / פלאש90)

הפרשן הצבאי הבכיר, יוסי יהושוע, מביע דאגה מהדרמה בצבא בעקבות ההחלטה של שר הביטחון ישראל כ"ץ, והרמטכ"ל אייל זמיר, להדיח את כל אנשי חיל האוויר שחתמו על המכתב הקורא להפסקת המלחמה מכיוון שהיא מונעת משיקולים פוליטיים.

יהושוע התייחס להשלכה של המכתב ושל המשמעויות שלו, ואמר בראיון לרדיו 103FM: "מכתב האזהרה המפורסם של אגף המודיעין שהזהיר מפני מלחמה, פרסמתי אותו בחודש יולי, כמה חודשים לפני המלחמה, דיבר על שני אלמנטים. האויב מזהה את המשבר בינינו לבין ארה"ב ואת הקרקע הפנימי בתוכנו".

הוא הוסיף: "חמאס והאיראנים חוגגים על האירוע הזה. היום זה הטייסים ומחר יבואו הרבנים של גדוד נצח יהודה ויגידו שזו אמירה כללית אבל זה יהיה מכוון למשרתים בפועל ובקבע ויגידו שהם קוראים לא לפעול נגד המתנחלים. לא נכון להכניס את הצבא, חשוב לשמור את הצבא מחוץ למחלוקת הפוליטית", הבהיר. "לא מצליח להבין את האנשים שדוחפים בכוח את הצבא לאירועים האלה", הוסיף.

תגובות

8
7
רונן
10.04.25

אני מזכיר שראשי המתנחלים קראו לסרב פקודה ולא להתגייס! בין החותמים על מכתב הסרבנות - בנציון נתניהו, סמוטריץ, רוטמן...

1
פנסיונר הרואה בחמוצים
11.04.25

רונן, לך לחפש את עצמך אוסלו התנתקות וכל הפשעים, ואף אחד לא סרב פקודה, העלובים מהמחאה ילכו הביתה לאחר חוסר כבוד ויחפשו את עצמם מתחת לשטיח פרסי, עלובים, עלובים עלובים!!!!

6
00
10.04.25

וברור למה שהצבא הם אנשי שמאל שהקימו ממשלה משלהם

5
יעק ק
11.04.25

כול הרקובים הם אנשי ראש החונטה מי שביטל לנו את הזכות לבחור בקלפי. יצחק עמית. ראש החונטה והעבריין בניה. יהודים מהימין אם לא תתנגדו לחונטה של יצחק עמית אתם תשלמו ביוקר. אסור לקנות ולעשות עסקים עם השמאל הרקוב שכול יום מאיים לא לשרת בצה״ל. חרם על החונטה של יצחק עמית.