מבזקים
סרוגים
ההתבססות בסוריה

בתיווך אזרי: משלחת ישראלית יצאה לשיחות הידברות עם טורקיה

משלחת ישראלית בראשות ראש המל"ל צחי הנגבי נפגשה אתמול עם משלחת מקבילה מטורקיה, השיחות מגיעות ברקע הדיווחים על הניסיון הטורקי להתבסס בסוריה

י"ב ניסן התשפ"ה
בתיווך אזרי:  משלחת ישראלית יצאה לשיחות הידברות עם טורקיה

בהנחיית ראש הממשלה בנימין נתניהו, משלחת מדינית-ביטחונית בראשות ראש המטה לביטחון לאומי צחי הנגבי נפגשה אתמול (רביעי) עם משלחת מטורקיה.

בהודעה שהוציאה לשכת ראש הממשלה נכתב: "ישראל מודה לאזרבייג׳אן ולנשיא אילהם אלייב על אירוח השיחות החשובות. בשיחות הציג כל צד את האינטרסים שלו באזור, וסוכם להמשיך בציר הידברות כדי לשמור על היציבות הביטחונית". מישראל השתתפו גם נציגים בכירים של משרד הביטחון ושל גופי ביטחון נוספים.

כ״ץ שלח מסר מאיים לג׳ולאני: ״תשלם מחיר כבד״
כ״ץ שלח מסר מאיים לג׳ולאני: ״תשלם מחיר כבד״צילום: כ״ץ שלח מסר מאיים לג׳ולאני: ״תשלם מחיר כבד״

השיחות מגיעות ברקע הדיווחים על הניסיון הטורקי להתבסס בסוריה. מוקדם יותר השבוע שר הביטחון ישראל כ"ץ הזהיר את אבו מוחמד אל ג׳ולאני לבל יכניס כוחות צבא לשטח מדינתו שיסכן אינטרסים ביטחוניים ישראלים.

כ"ץ אף איים באופן ישיר על המנהיג הסורי: ״אני מזהיר את שליט סוריה ג'ולאני: אם תאפשר לכוחות עוינים לישראל להיכנס לסוריה ולסכן אינטרסים ביטחוניים ישראלים – אתה תשלם מחיר כבד ביותר".

טורקיה סוריה צחי הנגבי