מבזקים
סרוגים
15 שנה ללכתו

מרים פרץ באזכרה לבנה אלירז: אפשר להיות בן תורה ולוחם בגולני

מרים פרץ באזכרה לבנה אלירז פרץ ז"ל: "אפשר להיות בן תורה ולוחם בגולני"

י"א ניסן התשפ"ה
מרים פרץ באזכרה לבנה אלירז: אפשר להיות בן תורה ולוחם בגולני
מרים פרץ באזכרה לבנה אלירז: אפשר להיות בן תורה ולוחם בגולני צילום: מרים פרץ באזכרה לבנה היום (צילום: אריאל מורנו)

מרים פרץ נשאה היום (רביעי) דברים באזכרה לבנה אלירז ז"ל שנפל לפני 15 שנה בהיתקלות עם מחבלים ברצועת עזה. האם השכולה סיפרה בהתרגשות על בנה שהיה לוחם מצטיין וגם צדיק ובן תורה אמיתי. בנוס, דיברה פרץ על הצורך באחדות, ובאמונה של בנה אלירז ז"ל בעם ישראל ובארץ ישראל.

מרים פרץ פתחה ואמרה: "מצוות והגדת. מה הפה הזה מדבר בימים הקשים האלה שאנחנו עוברים במדינה והאם אנחנו מסוגלים להתאפק ולדבר טוב עלינו עלייך, לא רק על המתים וגם על החיים. וגם אנחנו לא מסכימים איתם ולא בדיוק בדעה של מישהו. ההגדה נפתחת בקדש, אתה פותח את הפה בקדש, לקדש לא רק את החיים, לקדש גם את הדיבור של איש כלפי רעהו".

"לא היה רגע מחייך שלא למדת וכיבדת את התורה"

"גזרו שאתה תלך ממש לפני פסח ויש בפסח הזה עוד שני דברים,. יש בו את התקווה, אתה לעולם לא איבדת תקווה, תמיד האמנת בארץ הזאת, בעם הזה בכוח שלנו. אתה ידעת בדיוק מה שיש בהגדה של פסח, לא בחייל ולא בכוח, לא כמה סוסים יש לפרעה ולא כמה טנקים יהיו לנו וכמה מטוסים אלא ברוח".

פרץ הוסיפה ואמרה: "הרוח של האנשים שיילחמו הרוח של אחייך שיוצאים 340 יום לקרב.  של כל אלה שממשיכים לצאת ומסוגלים ויכולים שתהיה תורה עם ספרא וסייפא, זה אפשרי, שלא יגידו לי שאתה לא היית בן תורה, היית בן תורה גדול, לא היה רגע מחייך שלא למדת ולא כיבדת את התורה הזאת, פשר להיות בן תורה ולוחם בגולני ולוחם בכלל בצה"ל".

 

אלירז פרץ הי"ד גולני מרים פרץ