צה"ל פעל בעוצמה במהלך סוף השבוע, גם בהתקפה וגם בהגנה. במהלך סוף השבוע יצאו מטוסי קרב ל-130 תקיפות ברחבי הרצועה. כוחות הגנה אווירית ירוט כלי טיס עוין שהגיע מכיוון תימן.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הפצצות בעזה, צילום: דובר צה"ל.

יותר מ-130 תשתיות טרור הותקפו ברצועת עזה במהלך סוף השבוע האחרון, כך על פי דיווחי צה"ל. התקיפות התמקדו במטרות צבאיות ותשתיות טרור ברחבי הרצועה, כולל מחבלים, מפקדות, ומנהרות טרור.

בתיעוד שפרסם דובר צה"ל ניתן לראות את מטוסי חיל האוויר מבצעים תקיפות מדויקות על מטרות שזוהו מראש. התקיפות בוצעו בהסתמך על מידע מודיעיני מדויק, במטרה לפגוע בתשתיות הטרור ולמנוע פעילות עוינת נגד ישראל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

יירוט כלי טיס עוין (צילום: דובר צה"ל)

במקביל לפעילות ההתקפית, פעלו כוחות ההגנה האווירית של צה"ל ליירוט איום שהגיע מכיוון מזרח. ביום שישי האחרון, זיהו מערכות ההתרעה כלי טיס בלתי מאויש (כטב"מ) שחדר לשטח האווירי של ישראל.

בתיעוד שפרסם צה"ל, ניתן לשמוע את קולות הקשר של הכוחות במהלך היירוט, שבוצע באמצעות מסוק קרב. היירוט המוצלח מנע אפשרות לפגיעה בשטח ישראל.