לאחר 5 ימים במעצר, המתיישבים העצורים בשב"כ יפגשו היום (ראשון) את עורכי דינם ויובאו לדיון בבית המשפט השלום בפתח תקווה בשעה 11:30. בדיון, עורכי הדין משה פולסקי ונתי רום מארגון חוננו ידרשו את שחרורם המיידי של המתיישבים.

ביום שישי, רגע לפני כניסת השבת, הוסר הצו החריג שהאסר על המתיישבים להיפגש עם עורכי דינם, אחרי 5 ימים של מעצר ללא ייצוג משפטי. ההודעה על הסרת הצו הגיעה זמן קצר לפני דיון בבימ"ש המחוזי, בו הועלתה השאלה על חוקיות הצו החריג שהטיל שב"כ.

העצורים בפרשייה הם כולם נשואים ובעלי משפחות, וחלקם אף לוחמים קרביים בצה"ל, שלחמו במילואים במשך ימים ארוכים מאז תחילת המלחמה.

לקראת הדיון, מסר עו"ד נתי רום: "למחרת החשיפה המדהימה של הקלטת ראש המחלקה היהודית בשב"כ, בה הודה בשנאה כלפי המתנחלים ובדרכים הבלתי חוקיות בהן פועל השב"כ, אנו מוצאים את עצמנו היום בדיון משפטי שבו מדובר בגיבובי שנאה, מידע כוזב ואפס ראיות. אנחנו מקווים שההתעוררות הציבורית בנוגע לשב"כ תגיע גם לאולמות בתי המשפט, ושופטים לא יהיו חותמת גומי של שקרי המחלקה היהודית."

עו"ד משה פולסקי מסר: "היום מתקיים דיון שבו יעלו עצורים לבית המשפט. כפי שארגון חוננו טוען מזה שנים, מדובר בחקירה ללא ראיות וללא הצדקה. השב"כ עוצר חשודים ללא עוול בכפם, רק כי זו מדיניות האכיפה שלו. זו מדיניות שפוגעת בזכויות אדם וחשודים, כל זאת מתוך תפיסת עולם מעוותת, שלפיה המתנחלים והמתיישבים הם מי שמסכנים את האזור, בעוד שהשב"כ אמור היה להילחם בטרור הערבי. במקום זאת, הוא מפנה את משאביו כנגד צעירים יהודים – זהו מצב קשה ומביש. אנחנו נבקש היום מבית המשפט לשחרר את העצורים באופן מיידי."

נזכיר כי בפרשייה זו נעצרו גם רבש"צ היישוב מלאכי השלום ולוחם מילואים נוסף. בסוף השבוע, דחה בית המשפט את בקשת השב"כ וימ"ר ש"י להאריך את מעצרם ב-4 ימים, והורה על שחרורם בתנאים מגבילים. מדובר בשחרור חריג ביותר, שכן הדיון בעניינם התקיים תוך שהם היו תחת צו חריג, שהגביל את פגישותיהם עם עורכי דינם.