חדשות

השב"כ: לא מדובר בכל המתנחלים, רק באלה שחשודים בטרור

בשב"כ מסבירים את הקלטות ראש המחלקה היהודית ואומרים כי המעצר בלי ראיות הוא לא נגד כל המתנחלים, אלא רק נגד כאלה החשודים בטרור. ראש המחלקה יוזמן לשיחת בירור עם ראש השב"כ

((צילום: חיים גולדברג/פלאש90))

השב"כ מתייחס להקלטות בהם נשמע ראש המחלקה היהודית מפציר במפקד ימ"ר ש"י לעצור מתנחלים גם בלי ראיות, ולשלוח אותם לתאים עם עכברים.

יצוין כי התגובה לא נשלחה לסרוגים, אלא לכתבים מקושרים, אבל אנחנו מביאים אותה בכל זאת.

ראש המחלקה היהודית בשב"כ: עוצרים מתנחלים בלי ראיות

על הטענה כי עוצרים מתנחלים גם בלי ראיות אומרים בשב"כ: "מדובר בשיח המתייחס אך ורק לפורעי חוק החשודים בטרור, שנטלו את החוק לידיהם".

בשב"כ אומרים כי ראש המחלקה היהודית יוזמן לשיחת בירור: "עם זאת, משעה שתוכן הדברים והסגנון בו נאמרו, אינם הולמים את ערכי השירות והתנהלותו המקצועית, הנחה ראש השירות כי יערך בירור מול ראש החטיבה, ויציגו את תוצאות הבירור בפניו".

על הנורמה לפיה עוצרים מתנחלים בלי ראיות, ואחרי שהם משתחררים שולחים אותם למעצר מינהלי של כמה חודשים אומרים בשב"כ: "יודגש, כי מעצר של אזרחים ישראלים החשודים בפעילות טרור נעשה לאחר הפעלת שיקול דעת מקצועי ובחינה קפדנית של המידע המודיעיני על ידי גורמי המקצוע, לרבות דרג בכיר, ונבחן שוב בביקורת שיפוטית חיצונית ועצמאית על ידי בית המשפט"

ועם כל זאת: "אין בכך להצדיק ביטויים מעין אלה אשר נאמרו במסגרת השיחה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

13
צביעות הימין
05.04.25

איפה היו כל הצדיקים כשהתפרסמו ההקלטות של קציני משטרה שדיברו ככה על מפגינים נגד הממשלה?? פתאום כל השופרות נהיו כאלה רגישים לזכויות אזרח, פתאום נתניהו רץ כאחוז אמוק לצייץ שלא יהיה בישראל שלטון פקידים, כאילו זה קשור למשהו... מה יהיה עם צביעות הימין, מה יהיה? וכמובן מפקד השב'כ, כמו שהוא אמר מייד, צריך לעשות בירור ולתקן מה שצריך. מה שלא עשה מפכ'ל המשטרה עם הקצינים האלימים אצלו

הצטרפו אלינו