הליכוד במהלך דרמטי שימנע מבנט להקים מפלגה
החוק שימנע מנפתלי בנט להקים מפלגה: ח"כ אביחי בוארון הודיע היום כי יגיש הצעת חוק חדשה שנועדה למנוע ממנהיגי מפלגות להקים מפלגות חדשות בטרם כיסו את חובות מפלגותיהם הקודמות

ח"כ אביחי בוארון (הליכוד) הודיע היום (רביעי) כי מיד לאחר חג הפסח יגיש הצעת חוק חדשה שנועדה למנוע ממנהיגי מפלגות להקים מפלגות חדשות בטרם כיסו את חובות מפלגותיהם הקודמות.
על פי היוזמה, החוק יאסור על "קבלת ומתן אשראי למפלגה שבעל השליטה בה או מי שמשמש בה יו"ר היה בעבר יו״ר או בעל שליטה במפלגה אחרת ולא כיסה את חובותיה של המפלגה האחרת".
ברקע היוזמה עומדת ביקורתו של בוארון על נפתלי בנט, שלטענתו השאיר חובות של מיליונים במפלגות הבית היהודי וימינה, ועתה מתכוון להקים מפלגה חדשה. "האיש פותח מפלגה נוספת, חדשה, כדי לחמוק מתשלום החובות הקודמים אותם יצר, חובות שהציבור סופג אותם", טען בוארון.
עוד הוא הוסיף: "זהו עוקץ לכל דבר וענין אלא שהפעם הוא בא על חשבון הקופה הציבורית, על חשבון אזרחי ישראל. בכל הכבוד, יש גבול לכל תעלול, אפילו לתעלולים של נפתלי בנט".
לדברי בוארון, המצב הנוכחי מאפשר לפוליטיקאים לעבור "מפרוייקט לפרוייקט, להשאיר חובות אחריהם ובצורה נכלולית לפתוח חשבון בזבוזים חדש על חשבון הציבור". הצעת החוק צפויה להיות מוגשת במושב הכנסת הבא, עם חזרת הכנסת מפגרת הפסח.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו