מבזקים
סרוגים

לצד מלאניה טראמפ: עמית סוסנה קיבלה את פרס 'נשים אמיצות'

עמית סוסנה, שורדת שבי חמאס, קיבלה את פרס "נשים אמיצות" בוושינגטון ממזכיר המדינה רוביו ומלאניה טראמפ, וקראה להחזיר את החטופים הנותרים מיידית.

ג' ניסן התשפ"ה
לצד מלאניה טראמפ: עמית סוסנה קיבלה את פרס 'נשים אמיצות'
לצד מלאניה טראמפ: עמית סוסנה קיבלה את פרס 'נשים אמיצות' צילום: קרדיט צילום: לירי אגמי

בטקס מרגש שנערך היום בוושינגטון, קיבלה שורדת השבי הישראלית עמית סוסנה את פרס "International Women of Courage 2025" (הנשים האמיצות בעולם 2025) מידי מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו והגברת הראשונה מלאניה טראמפ.

הפרס היוקרתי, המוענק מדי שנה לנשים פורצות דרך מרחבי העולם שהפגינו אומץ יוצא דופן, מנהיגות ומחויבות לזכויות אדם, ניתן לסוסנה לאחר ששיתפה את העולם בזוועות השבי ובתקיפה המינית שעברה בידי חמאס בשבי ארגון הטרור.

קרדיט צילום: לירי אגמי

בדבריו לפני הענקת הפרס, הדגיש מזכיר המדינה רוביו את גבורתה של סוסנה, שבחרה לספר את סיפורה האישי הקשה כדי להעלות מודעות עולמית לגורל החטופים שעדיין מוחזקים בשבי.

"אני מקבלת את הפרס הזה לא בשמי, אלא בשם כל הנשים האמיצות של ישראל. הנשים ששורדות, שמובילות, שמסרבות להישבר," אמרה סוסנה בנאומה המרגש. "נשים הן המין החזק יותר – לא כי איננו חשות כאב, אלא כי אנחנו קמות ממנו."

סוסנה, שהוחזקה בשבי החמאס במשך 55 ימים לאחר מתקפת ה-7 באוקטובר, ניצלה את הבמה כדי להזכיר לעולם את אלה שעדיין בשבי. "הפרס הזה מגיע בזמן קריטי. אי אפשר עוד לחכות. אני קוראת לעולם להחזיר אותם הביתה עכשיו. לא מחר. עכשיו."

עמית סוסנה, קית' סיגל ואביבה סיגל – שורדי השבי. קרדיט צילום: לירי אגמי

"כי בזמן שאני כאן, חברותיי וחבריי עדיין בחושך. 543 ימים ולילות ארוכים. הם עדיין סובלים. עדיין מחכים. עדיין מקווים," הוסיפה סוסנה . "הקול שלהם לא נשמע – אז אני אדבר בשמם."

בנאומה ציינה את העובדה שזהו חג הפסח השני שבו בני הערובה עדיין בשבי, והודתה לנשיא טראמפ וממשלו על חלקם בחילופי החטופים האחרונים, תוך שהיא מביעה אמון בהמשך פעילותם עד לשחרור אחרון החטופים.

ההערכה בדרג המדיני: תיתכן עסקת חטופים נוספת – עד חג הפסח
ההערכה בדרג המדיני: תיתכן עסקת חטופים נוספת – עד חג הפסחצילום: ההערכה בדרג המדיני: תיתכן עסקת חטופים נוספת – עד חג הפסח

סוסנה סיכמה את דבריה באמירה: "פרס זה הוא יותר מאות כבוד. הוא אחריות. הוא תזכורת לכך שאומץ הוא לא רק לעמוד איתן – אלא לעמוד יחד. להילחם עבור מי שלא יכול להילחם בעצמו. לבחור בצדק על פני שתיקה, בפעולה על פני פחד."

מאז שחרורה, הפכה סוסנה לאחד הקולות הבולטים בזירה הבינלאומית המדברים על זוועות השבי ועל הצורך בפעולה מיידית להשבת החטופים. סיפורה האישי עורר הד עולמי והפך לחלק משיח רחב יותר על אלימות מינית כתוצאה מטבח השביעי באוקטובר, ומעשי חמאס ברצועה.

 

חטופים מלאניה טראמפ מרקו רוביו עמית סוסנה