הפרשן הבכיר לענייני ערבים, צבי יחזקאלי, התייחס להפגנות בעזה נגד ארגון הטרור חמאס, ולא פוסל כי מי שעומד מאחוריהן הוא חמאס עצמו.
באולפן i24NEWS, אמר יחזקאלי: "מה עומד מאחורי ההפגנות? אינני יכול לומר. אבל אני חושד. הבטן שלי לא מרגישה טוב עם זה, כיוון שאני מכיר את העזתים. מכיר התנועות שהיו נגד חמאס בעבר ודוכאו מיד. זה מצולם מסודר מדי. אני חושב שיש אינטרס לחמאס שההפגנות האלו יצאו החוצה, כיוון שחמאס כרגע לא דואג לשלטונו. אלו לא הפגנות שמסכנות את שלטונו. אלו הפגנות שבאות להראות לעולם: אנחנו רוצים להישאר בעזה. אנחנו מסכימים לכך שחמאס לא ישלוט בעזה. זה הסיפור".
יחזקאלי מסרב להסתנוור מכך שלכאורה יש מי שתומך בישראל בעזה: "אלו שמפגינים עכשיו נגד חמאס הם אותם מי שמכונים במרכאות 'בלתי מעורבים'. אם עכשיו היה השבעה באוקטובר, הם היו פורצים את הגדר ועושים בדיוק מה שעשו קודמיהם. עזה היא עזה".
יחזקאלי סייג את ההתלהבות ואמר: "בתחושת הבטן שלי זה טוב מכדי להיות אמיתי, ואסור לסמוך על זה. ושאף אחד לא יחשוב שעכשיו יש פרטנרים ברצועת עזה לגמרי. יש פרטנרים למה שראינו בשבעה אוקטובר, לטבוח ולרצוח בין אם זה בלבוש נוח'בה או בין אם זה כאילו אזרחי".





תגובות
בעזה הכל מתוזמר על ידי החמאס. ביבי כבר עשה שימוש ב"מחאה המפוברקת" נגד החמאס? ה"קפלניסטים" שהינם 'ליסטים' (שודדי הדמוקרטיה) - לא לבד. מי שמיסמס את הסיפוח ביו"ש, ימסמס את פינוי העזתים לצמיתות.
עוד פייק מבית היוצר של העם המומצא. מנסים לייצר לגיטימציה להישאר בעזה, כאילו שפתאום הם שוחרי שלום בלתי מעורבים. לא קונים את השקרים האלו. זה כבר מאוחר מדי, אחרי מה שהמפלצות האלו עשו, הם לא יכולים להישאר השכנים שלנו. לא עוד שלום מדומה, לא עוד "תקיע" ולא עוד "הודנה". או שילכו לבד או שילכו לעזאזל.
מכבד ומעריך מאוד את דיעותיו אבל הפעם, מתחושת הבטן שלי, הוא צודק חלקית וגם קצת טועה. מצד אחד אמנם טוב לחמאס להראות לעולם את סבל העזתים את כעסם ותסכולם זה אכן יכול לשרת אותו ואת הנרטיב העזתי העממי. מצד שני, גם החמאס יודע היטב שלא בקלות יוכל לשלוט על גובה הלהבות ושהזעקה היא אכן אותנטית וברובה היא לגמרי במפורש ובגלוי מכוונת אליו ועליו וכאן טוב שישראל תדע לנצל זאת בחכמה ובעוצמה - להגביר את המחאה ולהוציא ממנה מנהיגים אפשריים. להכין מיידית ואופרטיבית את האלטרנטיבה "היום שאחרי". לא בתיאוריה אלא מעשית נכון למחר. קודם כל החזרת כל החטופים בתמורה לעצירת המלחמה ואז השתלטות על כל מנגנוני השליטה בעזה. זה דורש תכנון לוגיסטי ענק כמובן בסיוע כוחות בינלאומיים. לבד לא נוכל.
אין מנהיגים אפשריים בעזה. חייבים למחוק את עזה. מי שלא יוצא ממנה לחו"ל בזמן, ייהרג. במלחמה כמו במלחמה! העזתים התחילו במלחמה הזו, אל תשכחו!!