חדשות

חוששים ממתקפה? חיל האוויר ואוגדת איו״ש פתחו בתרגיל מיוחד

חיל האוויר ואוגדת איו"ש תרגלו אמש מוכנות לתרחישי קיצון. הכוחות ביצעו פשיטות בגוש ערורה ותרגלו פינוי מוסק, תנועה מהירה לאזורי לחימה ותמיכה אווירית.

(דובר צה"ל)

אמש (ג') התקיים תרגיל מיוחד של כוחות צה"ל ביהודה ושומרון, במסגרתו שיתפו פעולה אוגדת איו"ש וחיל האוויר בסדרת פעילויות שנועדו לשפר את המוכנות המבצעית לתרחישי קיצון באזור.

36846a04-d170-4fe8-96ce-c158402513e3
36846a04-d170-4fe8-96ce-c158402513e3| צילום: תרגיל חיל האוויר ואוגדת יהודה ושומרון, צילום: דובר צה"ל.

במסגרת התרגיל, פעלו הכוחות בגוש ערורה שבחטיבת בנימין לסיכול טרור וביצעו פשיטות על עשרות יעדים. במקביל, בחטיבות אפרים, מנשה ויהודה נערכו תרגילים מוסקים שהתמקדו בשיפור המוכנות המבצעית של הלוחמים, תוך דגש על תיאום וסנכרון בין הכוחות הקרקעיים לכוחות חיל האוויר.

הכוחות תרגלו מגוון תרחישים המדמים מצבי חירום, ביניהם פינוי מוסק, תנועה מהירה לאזורי לחימה ותמיכה אווירית מדויקת לכוחות בשטח. באזור הסמוך לטולכרם, בגזרת חטיבת אפרים, התמקד התרגיל בפינוי פצועים באמצעות מסוקים.

מדובר במהלך משמעותי להגברת המוכנות של כוחות צה"ל באזור, על רקע המתיחות המתמשכת בגזרה. מקורות בצה"ל מדגישים כי התרגיל נועד לשפר את היכולות המבצעיות בתרחישים מורכבים ולהבטיח מענה מהיר ויעיל במקרה של הסלמה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו