חדשות

נמאס להם: הצעד של תושבי ירושלים נגד הפגנות השמאל בעיר

תושבי ירושלים פתחו ביוזמה נגד הפגנות השמאל בעיר אשר לטענתם: "חורגות מגבולות המחאה הלגיטימית, ופנו לח"כ דן אילוז מהליכוד ששלח מכתב ליו"ר ועדת הפנים של הכנסת, בדרישה לקיים בוועדה דיון דחוף בנושא

נמאס להם: הצעד של תושבי ירושלים נגד הפגנות השמאל בעיר
צילום: המפגינים חוסמים כביש השוע בירושלים (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

לאחר שבוע סוער של הפגנות, חסימות כבישים, השבתת תחבורה ציבורית והפרת הסדר הציבורי בירושלים, לתושבי עיר הבירה נמאס והם החליטו להיאבק בכנסת על מנת לעצור את הבלאגן ששורר בעיר.

בעקבות פניות התושבים, ח"כ דן אילוז מהליכוד, יו"ר השדולה למען ירושלים ולשעבר חבר מועצת עיריית ירושלים, שלח הבוקר (רביעי) מכתב ליו"ר ועדת הפנים של הכנסת, ח"כ יעקב אשר, בדרישה לקיים דיון דחוף בוועדה בעקבות הפגיעה באיכות חיי תושבי הבירה בשל הפגנות סדרתיות הנערכות באופן קבוע בעיר.

התושבים זועמים: "המחאות הפכו את חיינו לבלתי נסבלים"

כאמור, שליחת המכתב והצפת הנושא בכנסת מגיעה לאחר שבשבועות האחרונים קמה יוזמה אזרחית חדשה שנועדה לקדם את קולם של אותם תושבים. קבוצת וואטספ בשם "ירושלמים נגד הפגנות" הוקמה ביוזמת מספר תושבים משכונת רחביה, ומאז הצטרפו אליה אלפים מתושבי שכונות מרכז העיר.

היוזמה באה לתת מענה למצוקה מתמשכת שמעלים התושבים מזה תקופה ארוכה – לא רק על הרעש התמידי, אלא גם על חסימות כבישים חוזרות, הפוגעות קשות בניידות וברציפות התחבורה הציבורית באזור.

חסימת כיש סמוך לכנסת (חיים גולדברג, פלאש 90)

הקבוצה, שהחלה ככלי תיאום מקומי בין שכנים, הפכה במהרה לביטוי רחב של תחושת תסכול עירונית. חבריה טוענים כי המחאות, שמתקיימות לעיתים מדי יום ממש מתחת לחלונות בתיהם, חורגות מגבולות המחאה הלגיטימית והופכות את חייהם לבלתי נסבלים.

ח"כ אילוז: מדובר בשיבוש שגרתי של שגרת החיים של אלפי תושבים"

במכתבו ליו"ר ועדת הפנים, טוען ח"כ אילוז אשר מתגורר גם הוא בעיר, כי תושבי ירושלים, ובעיקר אלו המתגוררים במרכז העיר, נאלצים להתמודד מדי יום עם שיבושים חמורים לשגרת חייהם, הכוללים רעש בלתי פוסק, חסימות כבישים, ועיכובים בגישה לשירותים חיוניים כמו בתי ספר ומרכזים רפואיים.

אילוז כתב: "מדובר בשיבוש שיטתי של שגרת החיים של אלפי תושבים. יש להבחין בין חופש ההפגנה, זכות חשובה בדמוקרטיה, לבין אנרכיה הגורמת לפגיעה ממשית באזרחים שומרי חוק".

דן אילוז (דני שם טוב, דוברות הכנסת)

במכתבו מבקש ח"כ אילוז להזמין את נציגי התושבים לדיון שייערך בוועדת הפנים, לצד נציגים מעיריית ירושלים, משטרת ישראל, משרד הפנים והמשרד להגנת הסביבה. "יש לשמוע את קול התושבים ולמצוא פתרונות מיידיים", כתב. בין הצעדים שהציע: הפחתת מפגעי הרעש, הסדרת התחבורה, ובחינה של מיקומים חלופיים להפגנות – כאלה שלא ייערכו בצמוד למוקדי מגורים.

אילוז מסכם כי הקריאה איננה נוגעת לפוליטיקה, אלא לשאלה בסיסית של סדר ציבורי ואיכות חיים. "תפקידה של המדינה הוא לאזן בין חופש הביטוי לבין הזכות של אזרחים לשקט, ביטחון וחיים תקינים. זה איננו מאבק נגד דעות – אלא בעד חיים ראויים".

תגובות

80
48
פריבילגים ירושלמים
26.03.25

הממשלה הזאת דואגת רק לחדרים והחרדל'ים אז ברור שהפריבילגים האלה מתבכיינים. הם לא עושים 400 יום מילואים, הם כמעט לא משתתפים בנטל של עליית המיסים והם לא צריכים להתחנן שיעזרו לשקם את הישובים שנהרסו בצפון ובדרום בגלל הממשלה הכי חלשה וכושלת בעולם...

47
לילי
27.03.25

השמאלנים שיפגינו ליד הבית שלהם,שיחרבנו בחצרות שלהם,שירעישו ויחסמו כבישים אצלהם,אם מרשים מהמשטרה,והם בכלל יכולים להפגין בחו"ל, הם אחוז אחד,שיצאו כל הדינוזאורים מכאן כי לא מתאים להם פה.

46
אזרח
27.03.25

להתיז צבע על המורדים. 100 איש שסוגרים עורק ראשי כביש 1 לירושלים באמצע היום וע6מס של עשרות ק"מ. מה זה?.......... כולם לכלא. קנסות גבוהים והחרמת רכבים ל90 יום.

1
חושם
27.03.25

אולי להביא רובים ולחסל? מה קרה לכם? אתם הרוב, אתם ממילא עושים מה שבא לכם, אז תנו לפחות למחות. מעדיפים שנפסיק לשלם מיסים? שנשבית את המשק? שנפסיק לשרת?