עוד קבוצה של תושבי עזה עומדת לעזוב את הרצועה בימים הקרובים. לפי הדיווחים, כ-200 עזתים פצועים ומלוויהם צפויים לצאת מחר לירדן, במסגרת מהלך מתואם.
המהלך מתרחש במקביל לפיילוט ראשון מסוגו שנועד לשלוח מרצון פלסטינים לעבוד באינדונזיה בענף הבנייה. משרד מתאם הפעולות בשטחים (מתפ"ש) אחראי על הפיילוט בשלב הראשוני, ואם יצליח, מנהלת ההגירה שהקים שר הביטחון ישראל כ"ץ במשרד הביטחון תיקח פיקוד על המשך התהליך.
על פי דיווחים בירדן, 200 עזתים פצועים במצבים שונים צפויים לעזוב מחר את הרצועה אל ירדן, יחד עם משפחותיהם. זהו אינו הגל הראשון של מעבר עזתים לירדן, אירוע שמתרחש באופן מתמשך בשבועות האחרונים. יחד עם זליגה של עשרות אלפים דרך הגבול המצרי.

ההתגברות של מקרי הגירה מהרצועה לאורך המלחמה, וביתר שאת במסלולים שונים מאז ההכרזה על יוזמת טראמפ לריקון הרצועה מצביעים ככל הנראה על שינוי תפיסה משמעותי בעולם הערבי, שפעם היה רואה הגירה של כל פלסטיני כבגידה במטרה דתית חשובה.





תגובות
למה אתה כותב שטויות עוד קשקשן
200 עזתים ביום, 2 מיליון עזתים, סה"כ 10,000 ימים. כלומר יותר מ27 שנים עד שנצליח לפנות את הרצועה. אם התכנית זה פינוי הרצועה, זו לא הדרך.
האם יש כוונה לאלץ הגירה של חרדים במקום לשלם להם שוחד מכספי הציבור, גם הם אויב ואין חפים מפשע?