
היועצת המשפטית לממשלה הגישה היום (שני) מכתב לבג"ץ בו היא מבקשת זמן נוסף בבדיקת חוקיות פיטורי ראש השב"כ, וכן מבקשת למנוע מינוי ראש שב"כ חדש לפני ההחלטה. בנוסף היא מבקשת שתשובתה לבקשה לצו-ביניים תוגש ביחד עם התגובה לעתירות נגד הדחת ראש השב"כ.
מתוך המכתב: "עוד נציין, כי הצו הארעי שניתן משמר את המצב הקיים, ומונע שינוי במצב הדברים באופן בלתי הפיך, בטרם הכרעה בבקשות למתן צווי-ביניים. ברור כי כניסתו לתפקיד של ראש שירות חדש, תקשה עד מאד יילהשיב את הגלגל לאחור", אם תתקבלנה העתירות בסופו של יום".
לאחר הדחת היועמ"שית: משה סעדה קורא לפטר את פרקליט המדינה
"לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, אף אין מקום לאפשר את תחילת תהליכי הבחירה והראיונות של ראש שירות חדש או של ממלא מקום, שיש בה כדי לקבוע עובדות בשטח בטרם ניתנה החלטת בית המשפט הנכבד, באופן שיפגע ביציבותה של המסגרת הארגונית ההירארכית של שירות הביטחון הכללי".
"אשר על כן, נבקש לאפשר ליועצת המשפטית לממשלה להגיש את תגובתה לבקשה לצו-ביניים ביחד עם תגובתה לעתירות לגופן, למען הצגת תשתית עובדתית ומשפטית מלאה לבית המשפט הנכבד בכל הסוגיות העובדתיות והמשפטיות שעל הפרק, וכי עד למועד זה יישאר הצו הארעי על כנו כמפורט לעיל".
אם אין אימון מ-7/10 אז למה דווקא עכשיו אחרי 17 חושי לחימה ובדיוק שהלחימה התחדשה בעזה והיא מנוהלת בעקר על פי מודיעין של השב"כ. כרגיל נתניהו משקר: 1.רק שרי הקבינט נחשפים לראש השב"כ. שאר השרים בכלל לא מכירים אותו. הצבעת ממשלה ללא חוות הדעת של הוועדה למינוי בכירים היא סתם קרקס 2. החוק מחייב לפנות לוועדה למינוי בכירים. נתניהו יודע שהאשמות שלו הן כלליות, אין להם שום נפקות משפטית ולא יעברו בוועדה 3. לנתניהו היה אימון בראש השב"כ גם אחרי ה- 7/10 עובדה שעניין פיטוריו עלה רק עכשיו. 4. תוך כדי לחימה השב"כ פשוט הצטיין במילוי תפקידו וגם עכשיו עם חידוש הלחימה: סיקולים ממוקדים, וחשיפת מחבלים וסוכנים בכל הגזרות 5. אז למה דווקא עכשיו? בגלל: א. קאטרגייט. חדירת קטאר לקודש הקודשים שלמערכות הביטחון. ב. הנספח לתחקיר השב"כ בקשר ל 7/10, שבו בשב"כ מונה ללא מורה את כל מחדלי נתניהו שהביאו אותנו לאסון הנורא, שעקרם נתניהו לא התיעץ, החליט לבד ובניגוד לחוות דעתם של ראשי מערכות הבטחון