ח"כ מלינובסקי דורשת לפתוח בחקירה נגד השר גולדקנופף - סרוגים

ח"כ מלינובסקי דורשת לפתוח בחקירה נגד השר גולדקנופף

ח"כ יוליה מלינובסקי דורשת לפתוח בחקירה נגד השר גולדקנופף, לאחר שהאחרון התייחס לענף הבנייה בעיר בית שמש ואמר: "גם מה שחשבו שיהיה לציבור הכללי - הוצאנו את זה לציבור החרדי"

אליהו לוקסנברג, חדשות סרוגים
ח"כ מלינובסקי דורשת לפתוח בחקירה נגד השר גולדקנופף
  יונתן זינדל/פלאש90

לאחר שהכתב שניאור בליניצקי חשף כי השר גולדקנופף התבטא בעניין ענף הבנייה בעיר בית שמש, ואמר: "גם מה שחשבו שיהיה לציבור הכללי – אז הוצאנו את זה מאיזה שהוא דרך לציבור החרדי, לא על כל הדברים אפשר לדבר עליהם", ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) פנתה ליועמ"שית ולמבקר במדינה בדרישה לפתוח בחקירה נגדו.

ח"כ מלינובסקי אמרה: "אני פונה אליכם בדאגה עמוקה בעקבות התבטאויות חמורות של שר הבינוי והשיכון, מר יצחק גולקנופף, במהלך "ועידת בית שמש לחינוך" שהתקיימה בשבוע שעבר.

במסגרת הוועידה, השר ציין כי בחמש השנים הקרובות יתווספו לעיר בית שמש כ-30,000 יחידות דיור. בהמשך דבריו, אמר השר בצורה שאינה משתמעת לשני פנים: "גם מה שחשבו שיהיה לציבור הכללי – אז הוצאנו את זה מאיזה שהוא דרך לציבור החרדי, לא על כל הדברים אפשר לדבר עליהם".

עוד היא הוסיפה כי "התבטאות זו מעלה חשש כבד להתנהלות פסולה. שר השיכון, האמון על דאגה לכלל אזרחי מדינת ישראל, הודה בפה מלא כי שטחים שיועדו לכלל האוכלוסייה הועברו באופן מכוון ומתוכנן לטובת האוכלוסייה החרדית בלבד, תוך שימוש בדרכים עקיפות שלדבריו "לא ניתן לדבר עליהן".

בימים קשים אלה, כאשר אזרחי ישראל, ובפרט אנשי כוחות הביטחון והמילואימניקים, זקוקים לפתרונות דיור הוגנים, שר השיכון בוחר לקפח את זכויותיהם הבסיסיות ולהעדיף באופן מובהק ציבור אחד על פני אחר. התנהלות זו מהווה הפרה בוטה של כללי המנהל התקין, יוצרת אפליה פסולה ומכוונת נגד הציבור הכללי, ועולה לכדי חשש ממשי להפרת אמונים ומעילה בתפקידו של השר".

עוד באותו נושא

גולדקנופף מתנצל על דבריו: "לא נעשה דבר בניגוד לכללים"

מלינובסקי ציינה כי "למותר לציין כי קרקעות מדינת ישראל הן נכס השייך לכלל אזרחיה, ללא הבדל דת, גזע או מגזר. חובתו של שר בממשלת ישראל לפעול באופן שוויוני והוגן, ולא לנצל את תפקידו לטובת קבוצה מסוימת באוכלוסייה (!)".

לסיום אמרה: "לאור חומרת הדברים, אני דורשת כי תיפתח חקירה יסודית בצורה מיידית בנוגע להתנהלותו הפסולה של שר הבינוי והשיכון בסוגיה זו, תוך בחינת המשך כהונתו לאור הודאתו המפורשת בהעדפה פסולה ומכוונת של המגזר החרדי על חשבון הציבור הכללי.

במדינה דמוקרטית, אין מקום להתנהלות מפלה ופסולה של נבחרי ציבור, ועל כן נדרשת פעולה מיידית מצדכם".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
LIVE

עכשיו בשידור חי i24: נתניהו בוושינגטון; עסקת חטופים על הפרק

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
לא מפתיע. כל הממשלה הזו עבריינית.
ביזיון על חשבוננו | 23-03-2025 15:27
לא ימין ולא נעליים. ממשלה עבריינית הממונה להרוס את המדינה ומוסדותיה מבפנים, ובזוז את כספיה ולהיטיב אך ורק עם הציבור החרדי שלא עובד ולא מתגייס. ברגע שמישהו מפריע להם לעבור על החוק, הם כמכונה משומנת מוציאים חוזה נגדו וחסל. ועוד יותר מכך, כספי הציבור נבזזים יום יום ומועברים לחרדים. לא לבטחון, לא לחינוך הממלכתי דתי או הממלכתי - להיפך - לאלו שמשנתם היא החרבת המדינה.