חדשות

לוין בוחן: יו"ר הכנסת יישב בוועדה להדחת היועמ"שית

שר המשפטים יריב לוין בוחן את צירופו של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה לוועדה להדחת היועצת המשפטית לממשלה. צירופו של אוחנה עשוי לגרום להדחת היועצת

לוין בוחן: יו"ר הכנסת יישב בוועדה להדחת היועמ"שית
צילום: Arie Leib Abrams/Flash90

הדחת היועמ"שית: שר המשפטים יריב לוין בוחן לצרף את יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה לוועדה להדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, כך לפי פרסומו של חן מענית מ"הארץ".

צירופו של אוחנה הכרחי לכינוס הוועדה למינוי היועמ"שית אשר מורכבת מחמישה חברים ובניהם גם שר משפטים לשעבר, הגדרה עליה עונה אוחנה. בנוסף אליו צפויים לשבת בוועדה: שופט עליון בדימוס (כיום משמש אשר גרוניס), חבר כנסת מטעם וועדת חוקה, נציגת לשכת עורכי הדין תמי אולמן ונציג האקדמי רון שפירא.

על סדר היום של ישיבת הממשלה: פיטורי היועמ"שית

לוין צריך לשכנע לפחות שלושה מחברי הוועדה לתמוך בהדחה על בסיס העילה שיציג, הערכה היא כי שפירא השמרן בעמדותיו יצביע בעד ההדחה, בעוד אולמן וגרוניס יתנגדו. על מנת שהליך ההדחה יצלח לוין חייב למנות שר משפטים לשעבר אשר יתמוך בהדחה.

לאחר קבלת חוות דעת הוועדה, הממשלה תוכל להצביע על פיטורי היועמ"שית. נזכיר כי החוק אינו מאפשר למנות לחבר בוועדה שר מכהן או אדם אחר המזוהה עם הממשלה בשל חשש לניגוד עניינים, על כן במידה ומינוי אוחנה יצלח הסוגיה תגיע לבג"צ.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

14 תגובות
12
יעל
23.03.25

ממשלה שמנסה לשנות כל הזמן את חוקי המשחק כדי "לנצח" איננה פועלת באופן דמוקרטי אלא באופן המאפיין משטרים דיקטטורים. העם לא מטומטם!!

הצטרפו אלינו