בעקבות מעצר ראש העיר: מחאות ענק נגד ארדואן באיסטנבול
הפגנות ענק נרשמו באיסטנבול ובערים נוספות בטורקיה, זאת בעקבות מעצרו של ראש עיריית איסטנבול אקרם אימאמאולו - שנחשב כיריבו המרכזי של הנשיא המכהן רג'פ טאיפ ארדואן

מחאות ענק נרשמו הערב (רביעי) באיסטנבול נגד נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, זאת בעקבות מעצרו של ראש העיר אקרם אימאמאולו ושלילת תארו האקדמי. בתיעודים מההפגנות נראו עשרות אלפי אנשים בשיירות ברחובות העיר.
המחאות התרחשו הלילה למרות שהרשויות בטורקיה אסרו על קיום הפגנות רשמיות באיסטנבול עד סוף השבוע הקרוב, וכן הגבילו את הגישה לרשתות חברתיות כמו X, יוטיוב, אינסטגרם וטיקטוק – ככל הנראה במטרה להקשות על ארגון המחאות. גם בערים נוספות בטורקיה, ביניהם הבירה אנקרה, איזמיר, וטרבזון, נרשמו הפגנות נרחבות נגד ארדואן.
????Turkey: Convoys protesting against Erdogan in Istanbul. pic.twitter.com/g9990rZK0h
— Raylan Givens (@JewishWarrior13) March 19, 2025
כאמור, הבוקר דווח כי אימאמולו נעצר בעקבות חשד לעבירות של ניהול ארגון פשע, שחיתות, שוחד, זיוף מכרזים וסיוע לארגון טרור. אמש בוטל תוארו האקדמי מאוניברסיטת איסטנבול בשל טענות לאי סדרים בלימודיו לפני עשרות שנים – דבר שמונע ממנו להתמודד מול ארדואן בבחירות הקרובות לנשיאות.
רבים ממתנגדיו של ארדואן תפסו את הצעדים הללו כרדיפה נגד ראש העיר, שנחשב כיריבו המרכזי של הנשיא המכהן. גם בבחירות הקודמות אימאמולו לא הורשה להתמודד, לאחר שהוגש נגדו כתב אישום.
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו