מבזקים
סרוגים

מנהיג המחאה השווה בין נתניהו להיטלר

משה רדמן, ממנהיגי המחאה נגד הממשלה, השווה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לצורר הנאצי אדולף היטלר: "נתניהו בוגד בעתיד של ישראל, זו שירת הברבור של השלטון. עברנו את היטלר - נעבור גם אותם"

י"ט אדר התשפ"ה
מנהיג המחאה השווה בין נתניהו להיטלר
מנהיג המחאה השווה בין נתניהו להיטלר צילום: (צילום: מרים אלסטר\פלאש 90)

משה רדמן, אחד ממובילי המחאה נגד הממשלה, השווה היום (רביעי) בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לצורר הנאצי אדולף היטלר. דבריו נאמרו במהלך ההפגנה נגד פיטוריו של ראש השב"כ רונן בר מחוץ למעון ראש הממשלה בירושלים.

"נתניהו בוגד בעתיד של ישראל, מה שאתם רואים בימים האחרונים זו שירת הברבור של השלטון" אמר רדמן. "לא יודע כמה זמן זה ייקח, אבל אני מבטיח שלאור העובדה שהעם לא ויתר על המדינה הזאת – כל הממשלה הזאת תיזכר כלא יותר מטעות".

לטענתו, "עברנו את המן, עברנו את פרעה, עברנו את המנדט הבריטי, עברנו את היטלר – נעבור גם אותם. אנחנו עוברים להתנגדות ולאי-ציות אזרחי".  לאחר ההשוואה המקוממת, רדמן ניסה להסביר את דבריו וטען כי "אנחנו לא רוצים שתיפול שערה משערת ראשו של נתניהו – אנחנו רק רוצים שהוא יעוף קיבינימט ויישב בכלא עד יומו האחרון".

אדולף היטלר בנימין נתניהו משה רדמן