ראש האופוזיציה יאיר לפיד התייחס היום לסוגיית פיטורי ראש השב"כ רונן בר והחלפתו ובמענה לשאלת סרוגים הוא הביע חשש כי ראש הממשלה עלול למנות מועמד שיפעל בהתאם לאינטרסים אישיים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: חדשות סרוגים.

לפיד ענה לשאלת סרוגים: "האם יש לך היכרות עם המועמדים להחליף את ראש השב"כ? האם אתה לא חושב שיש מועמד ראוי שיכול להחליף את רונן?"

בתגובה השיב לפיד: "תראה, קודם כל מסורתית הסגנים, סגני ראש השב"כ מועמדים להיות ראש השב"כ, כמו סגני הרמטכ"ל. יש ודאי אנשים ראויים בתוך מערכת הביטחון, אנחנו רק מקווים, למרות שאין לזה סיבה טובה, שנתניהו לא מעוניין למנות שם איזה בובה רק כדי למנוע את החקירות נגדו, ובאמת יעשה את מה שנכון לביטחון ישראל כי הוא לא עושה את זה כבר הרבה מאוד זמן."

מאז אמש מתח לפיד ביקורת חריפה על החלטת הממשלה לפטר את ראש השב"כ, וטען כי הדבר נעשה בעיקר בשל חקירת "קטאר-גייט" ולא בשל אירועי 7 באוקטובר. הוא אף הצהיר כי מפלגתו תעתור לבג"ץ נגד הפיטורים.