חברת הכנסת גלית דיסטל-אטבראין הטיחה אתמול האשמות נוקבות כלפי השב"כ וראש הארגון רונן בר, בטענה שארגון הביטחון הפנימי חרג מסמכויותיו והפך לכלי פוליטי בשירות אינטרסים זרים לייעודו המקורי.
"השב״כ בראשותו של רונן בר הפך מארגון שאמון על בטחוננו לארגון פשע מחתרתי שמתפקד כזרוע פוליטית של קפלן", טענה דיסטל-אטבראין בהתבטאות שמשקפת חששות גוברים בקרב חוגים פוליטיים מהתנהלות הארגון. "הפגיעה באמון הציבור שביצע בר פוגעת גם בעובדים המסורים של הארגון. מדובר בפגיעה אנושה, היסטורית ובלתי נסלחת. רונן בר בלחץ. ובצדק."
התבטאויותיה החריפות של גיסטל-אטבריין ממחישות את המשבר העמוק שבו שרוי הארגון שאמור להיות אפוליטי, במיוחד לאור האיומים המרומזים שהשמיע לאחרונה ראש השב"כ לשעבר, נדב ארגמן, כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו.
ארגמן איים באופן חסר תקדים על ראש הממשלה הנבחר והודיע: "אני כרגע שומר את כל מה שקרה בארבע עיניים ביני לבין ראש הממשלה במקום הזה. ברור לגמרי שיש לי הרבה מאוד ידע, אני יכול לעשות בו שימוש, ואני לא משתמש בו". איום זה, שניתן לפרשו כסחיטה מרומזת של ראש ממשלה מכהן, מחזק את הטענות בדבר פוליטיזציה מסוכנת של הארגון.
אבי מעוז מאשים: "השב"כ מבצע הפיכה במדינת ישראל"
ההאשמות הקשות מגיעות בתקופה שבה נשמעות יותר ויותר טענות על שימוש פסול בכלי האזנות ומעקבים, תוך חריגה מהסמכויות החוקיות של הארגון.





תגובות
עוד חזירה בעונתה שצווחת לפני שחיטה ... עם חברי כנסת כאלה ... אני בספק אם תיהיה פה מדינה עוד 10 שנים , הילדים של ראש הממשלה כבר חיים בחו"ל, לא ? ואלפי צעירים בורחים מפה ...
מכפישה אלפי עובדים מסורים, רבים מהם סרוגים אבטליון אומר, חכמים, הזהרו בדבריכם, שמא תחובו חובת גלות ותגלו למקום מים הרעים, וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמים מתחלל. אבות א', משנה יא'
זהו שיח רעיל מפלג ומסוכן. לעזתים מגיע כל מה שבא עליהם ויותר. חלאות אדם. מה שמטריד אותי מאוד הוא השיח הפנימי במדינה. הקולות נגד משפחות חטופים אומללות, שב״כ, מפקדי צה״ל, שופטים, שוטרים, מערכת המשפט כולה, אנשי תקשורת, אופוזיציה, ועוד מקעקעים את יסודות המדינה האהובה שלנו ואת הלכידות שלה כעם יהודי. זה מאוד מסוכן. ראו מה קרה לנו בשנתיים האחרונות. לצערי מקור הקולות האילו הוא מציבור ערכי שזכויותיו רבות ומעשיו למען העם המדינה רבים מספור. יש גם ציבורים אחרים שמעשיהם למען המדינה מבורכים לאורך הדורות. מדוע הסתירה האיומה הזו? מדוע לקרוע את העם בתפרים שעם הרבה רצון ואמונה אפשר לאחות? אחים אנחנו לא אויבים. צה״ל, שב״כ, מערכת המשפט, המשטרה, כל המערכות עליהן מושתתת המדינה חייבים לעמוד במרכז הקונסנזוס ולא אנא אנו באים? בקורת, בדיקה, עקרונות יסודית הכרחיים כדי לשמר את המדינה והעם. אנא הקשיבו. הרגיעו את השיח הפנימי וחפשו שיח רגוע ומאחד ולא הרסני. אני בטח שכולנו נצא נשכרים ומחוזקים.